En thriller i Thailands övärld - Sida 6        Thai.nu - HemVi finns på Facebook

Kapitel 2




Søren hade hämtat upp Adam på morgonen och skjutsat honom till gymmet på sin Honda Wave. Gymmet var det största och mest påkostade på ön och låg intill Galaa beach, den populäraste stranden på hela Mapraow. Det rymde ett femtiotal träningsmaskiner och ett stort antal löpband, crosstrainers och motionscyklar. Det hade varit rejält med folk i lokalerna så lönsamheten var det nog inga problem med. Med tanke på vad Adam fick betala för sitt tiokort var det ingen tvekan om att de drog in ganska saftigt med stålar, även om utrustningen måste gått loss på en smärre förmögenhet. Han hade fått en handduk och skåpnyckel av den söta men uppenbart självupptagna receptionisten och passade på att köpa en Gatorade och en flaska vatten. Søren hade snabbt varit igång med sitt program och Adam kunde konstatera att gubben var råstark. Hantlarna som han körde axelpress med var av sådan modell som Adam knappt kunde rubba från golvet. Han kom på sig själv med att vara aningen avundsjuk. Søren var ju tretton år äldre än han själv. Jäkla krutgubbe. Ett hälsofreak!

Eftersom alla cyklar var upptagna hade han satt sig i en roddmaskin och börjat ro med långa tag. Bredvid honom stod en thailändsk kvinna på en maskin som enbart vibrerade. Kunde man verkligen skaka sig själv i form? Kanske var det möjligt, med det såg i varje fall störtlöjligt ut och han blev nästan full i skratt. Roddmaskinens digitala display hade peppat honom med floskler om att han gjorde ett bra jobb, fast han bara rodde i halvfart. Adam tog det medvetet lite lugnt eftersom han förstod att träningsvärken skulle bli jobbig om han pressade sig för hårt de första passen. Han rodde i takt med Rihannas och Shakiras hits som strömmade ut ur högtalarna och det kändes inte alls plågsamt, snarare behagligt. Förmodligen var de någon form av glädjehormoner som hjärnan belönade honom med. Han kände till och med tacksamhet för att Søren tagit med honom hit. Han var ingen ungdom längre och behövde sannerligen röra lite mer på sig.

Søren hade ätit en banan och surplat i sig en stor proteindrik efter träningen. Adam hade beställt en slät kopp kaffe eftersom han inte hunnit med det innan träningen. Kaffe var en nödvändighet på morgonen. Mycket viktigare än frukost. Den söta receptionisten hade nu ersatts av en grovhuggen man med rakad skalle och en stor guldkedja av ankartyp. Den blankgula t-shirten satt klistrad på hans muskulösa överkropp. Søren pekade diskret mot honom, lutade sig nära Adam och sa:

- Det är Pieter. Holländare. Han äger gymet och är en av de rikaste farangerna på ön. Rattar en ny Audi R8 och bor i en lyxkåk uppe i bergen med utsikt över hela Galaa. Det ryktas om att han lagt ner nästan två miljoner baht för att släta till vägen upp tills hans kåk. En sån jävel man skall passa sig för.

Adam hade konstaterat att gymägaren mest påminde om en stereotyp av en svensk dörrvakt och sådana hade han sällan haft problem med. Han visste hur man uppförde sig och klädde sig och han var i princip alltid välkommen in. Tjocka guldkedjor däremot, what's the deal with that? Varför hänga på sig något för hundratusen spänn runt halsen? Fult var det dessutom. Som upplagt för att hamna i trubbel. I och för sig hade han lite svårt att tänka sig att någon skulle våga sig på att råna just holländaren bakom disken.




Left arrow      Right arrow



Kapitel:   Omslag   Ett   Två   Tre   Fyra   Fem   Sex   Sju   Åtta   Nio   Tio   Elva   Tolv   Tretton   Om Thailand