En thriller i Thailands övärld - Sida 18        Thai.nu - HemVi finns på Facebook

Kapitel 4
De hade stämt möte på Il Sapore Dolce, en flott italiensk gourmetrestaurang belägen i södra Galaa. Det var första gången Adam träffade Pieter utanför gymmet och första gången han sett holländaren i annat än träningskläder. Denne hade redan beställt in två tallrikar med antipasto och en flaska Amarone. Till detta en korg focaccia-bröd med tillhörande olivolja samt ett fat med vitvinsångade musslor. Självfallet var det Pieter som bestämt mötesplats, för även om Adam uppskattade riktigt god mat emellanåt kändes detta lätt överdrivet. Till och med förrätterna på Il Sapore Dolce kostade lika mycket som hans dagliga matbudget. Restaurangen var förmodligen den allra dyraste på ön och det kunde man även ana om man sneglade på gästerna och vissa av deras bilar som stod parkerade utanför huvudentrén.

Adam lät focaccian suga upp rikligt av olivoljan innan han sakta tuggade och tog en klunk av det vältempererade vinet. Doften från musslorna gjorde honom hungrig och han smakade av bresaolan och den perfekta parmaskinkan och sköljde ner med mer vin. Han var tvungen att erkänna för sig själv att detta var bland det godaste han ätit och druckit på Koh Mapraow. I varje fall ett välkommen variation från den invanda rutinen på de billiga restaurangerna i hans närområde. Pieter åt långsammare och smuttade endast på vinet vilket han alternerade med stora klunkar vatten. Med tanke på hans uppseendeväckande kroppsbyggnad var det uppenbart att vin inte utgjorde någon väsentlig del av hans dagliga diet. Snarare var det nog tonfisk, vatten och proteindrinkar som gällde. Trots skjortan och kavajen kunde man se att axelomfånget var dubbelt så omfattande som midjemåttet.

Båda hade varit relativt tystlåtna till en början, undantaget några artighetsfraser och positiva kommentarer beträffande förrätterna. När vinflaskan tömts till hälften började de småprata. Till en början mest om deras respektive bakgrund och om tiden de tillbringat på Mapraow, men sedan var det uppenbart att Pieter ville föra in diskussionen på det de stämt möte för. Den väldiga holländaren var rakt på sak och erbjöd Adam arbetet med att sköta gymkedjans inköp av utrustning, kosttillskott och träningskläder. Dessutom ville han ha hjälp med att fixa till en ny webbplats för gymmets räkning. Det sistnämnda kändes avskräckande, men Pieter försäkrade att det förmodligen handlade om tjugo timmars arbete och inte under några omständigheter över trettio. Sedan skulle hans andra anställda själva sköta uppdateringen av bilder, filmer och priser.

Lönen var förvisso låg jämfört med en svensk motsvarande, men kändes ändå ganska tilltagen för att vara i Thailand. Adam sa att han var intresserad, men att han ville ha en veckas betänketid innan han gav ett slutgiltigt besked. Just jobbet med webbplatsen kändes mest jobbigt och dessutom stred det mot hans nyuppfunna personliga principer. Pieter log med enbart munnen och verkade nöja sig med det svaret. Han viftade till sig hovmästaren och två risotto alla milanese beställdes in.
Left arrow      Right arrowKapitel:   Omslag   Ett   Två   Tre   Fyra   Fem   Sex   Sju   Åtta   Nio   Tio   Elva   Tolv   Tretton   Om Thailand