Gillar du boken? Tipsa gärna andra - Sida 26        Thai.nu - HemVi finns på Facebook

Kapitel 7
Visst har jag känt hat tidigare, men jag inser nu att jag varit lyckligt lottad. Detta är första gången jag gör det på riktigt och det skrämmer mig. Den ofrivilliga känslan har vuxit sig starkare än behovet av mat och sömn och vännerna har jag tillfälligt lagt åt sidan. Den olust och stundom avsky jag en gång i tiden kände inför hennes likgiltighet och svek var något helt annat. Den ilskan bottnade i sorg och saknad. I ärlighetens namn, även självömkan och en sexuell frustration.

Detta är något helt annat.

Alla människor handlar inte av godo. Genom åren har vissa åkt snålskjuts och tom utnyttjat min välvilja och oförmåga att säga nej, men det har varit annorlunda. Det har alltid skett inom rimlighetens ramar och de gånger jag har tagit mod till mig och sagt ifrån har de accepterat det. I vissa fall har de till och med bett om ursäkt.

Detta är något helt annat.

Jag har aldrig önskat livet ur en människa tidigare, inte ens tänkt tanken. Men i mörka stunder fantiserar jag nu om hans död och det är inget jag är stolt över. Ibland brister det och en fjärrkontroll krossas mot väggen, eller så drabbas jag av plötslig andnöd och känslan att jag håller på att svimma. En klassisk panikattack antar jag. Ibland tror jag till och med att jag håller på att förlora förståndet. Kanske gör jag det en dag. Psyket klarar inte hur mycket som helst och hur mycket just jag står ut med vet jag inte. Vet någon människa det egentligen? Vilken som är ens mentala gräns?

Just nu är det min plan som räddar mitt förstånd. Planen jag smider, utan att en endaste annan människa har någon aning om den, bara jag själv. Det är ingen vacker plan men den är nödvändig för att jag inte skall gå under själsligt och ekonomiskt. Kanske är den till och med moraliskt försvarbar, men det är sekundärt. Hatet är som kärleken, det går inte att vifta bort den med förnuft, det finns där ändå om man drabbas. Alkoholen kan både förtränga och förstärka det, det vet man aldrig på förhand. För mig hjälper det oftast att tillfälligt besöka alkoholdimmans falska värld. Ölen gör att mina destruktivia tankarna luckras upp för några timmar och när min plan är genomförd skall jag sluta dricka. Några restaurangägare börjar nog betrakta mig som en alkis, men ölen är min tillfälliga självmedicinering, här och nu.

Han har krossat andra i sin framfart, men denna gång kommer han få oväntat motstånd. Att han uppfattar mig som en lätthanterlig vekling är till min fördel, för det gör att han sänker garden. När han minst anar det kommer min motattack. Datanörden mot muskelmaffioson. David mot Goliat. Ett välriktat kast med slungan mot hans blottade panna.

Det är bara en sak. Jag är skräckslagen för att missa.

Left arrow      Right arrowKapitel:   Omslag   Ett   Två   Tre   Fyra   Fem   Sex   Sju   Åtta   Nio   Tio   Elva   Tolv   Tretton   Om Thailand