En thriller i Thailands övärld - Sida 27        Thai.nu - HemVi finns på Facebook

Kapitel 8
Pieter hade uppträtt annorlunda. Han var tystlåten och verkade undvikande. Inte alls så självsäkert burdus som annars. Till och med de något tillgjorda tillropen med efterföljande varggrin hade uteblivit. Adam ägnade dagen till att uppdatera databasen samt att beställa de produkter som höll på att ta slut. Det innebar i praktiken ett par telefonsamtal till Bangkok och Phuket, eftersom telefon var snabbare och mer tillförlitligt än mejl. Pieter gick rastlöst omkring och pratade högljutt på holländska i sin mobil. Ibland lät språket som en parodi på svenska. Lite som den där svenska kocken i Mupparna, ett av Adams favoritprogram när han var barn. Kanske tyckte holländarna motsvarande om svenskan? Han tänkte inte fråga.

Direkt efter lunchen hade bomben släppts:

- Adam, We are going to meet a Thai friend of mine. We'll have to go now. Right away.

Stämningen blev rent av konstig när Pieter stack en lapp i Adams hand. Den var skriven på thai, med en tydlig och estetiskt tilltalande handstil. Toey skrev snyggt, men nu var det förmodligen någon annan som hållit i pennan. Adam var erkänt duktig på att identifiera handstilar. Pieter fortsatte:

- Take a taxi. This is a description of how to find the place. Give it to the driver and see you in less than an hour.

Själv satte han sig i sin glänsar-Audi och hann köra iväg innan Adam hade hunnit tänka efter. Än mindre protestera. Hade Pieter en dålig dag eller hade något hänt? Varför skulle Adam ta en taxi? Hade jätten blivit så skitnödigt uppblåst att han inte ens lät sina anställda sitta i hans fina bil? Vad var det frågan om egentligen? Adams förvåning omvandlades till irritation. Vilket jävla sätt. Han kunde väl uttryckt sig som folk, istället för att ge order som ett befäl gör till en nyinryckt menig.

Först tänkte han ignorera uppmaningen om att ta en taxi och istället ta sin egen bil. Varför skulle han åka omkring som en nyanländ turist?! Han åkte ju aldrig taxi privat så varför skulle han göra det nu? Han började känna sig ordentligt upprörd, men intalade sig själv att dämpa ilskan. Han borde egentligen inte ta åt sig bara för att en chef uppträde arrogant och förmodligen hade en dålig dag. Trots allt var det arbetstid, så varför inte se det från den ljusa sidan? En välkomnad paus i den ganska monotona arbetsrutinen. Kanske var det rentav en positiv överraskning som väntade?!

Adam stängde av datorn, torkade bort lite spillt intorkat kaffe från skrivbordsskivan och hämtade plånboken. Han beslöt att behålla företagströjan på. Detta borde väl ändå vara arbetsrelaterat?!
Left arrow      Right arrowKapitel:   Omslag   Ett   Två   Tre   Fyra   Fem   Sex   Sju   Åtta   Nio   Tio   Elva   Tolv   Tretton   Om Thailand