En thriller i Thailands övärld - Sida 33        Thai.nu - HemVi finns på Facebook

Kapitel 10




Søren hade fått höra grundstoryn, men långt ifrån alla detaljer. Adam behöll mycket för sig själv trots att han bar på ett behov att få öppna sig för någon. Kanske allra helst för sin danske vän. Efter viss påtryckning hade han nämnt den påstådda knarkhanteringen, hur de hade smygfimat honom och att de använde dessa fabricerade bevis i utpressningssyfte. Hans planer, som inbegrep upprättelse och hämnd, höll han dock för sig själv. Det var för farlig mark helt enkelt.

- Du säger inte så mycket Adam, men du är intelligent för att vara en svenskjävel (skratt). Tacka tusan för att du plågas av det som sker med dig just nu, men jag vet att du inte är typen som gräver ner dig så lätt. Själv tror jag på karma, som buddhisterna. Men även i nuvarande liv. Alltså, beter man sig riktigt illa så blir det en sjuhelvetes payback en vacker dag. Du har ett gott hjärta och en smart hjärna och på något sätt kommer du klara detta och gå ur det starkare än någonsin. Han har stulit från dig och från andra, men en dag kommer karman i fatt honom. Då är det payback-time för honom och vem vet, vi kan kanske kan ge karman en liten knuff åt rätt riktning?!

Søren log snett och tog en klunk kaffe, men blev allvarlig på en tiondel:

- Du vet att jag ställer upp för dig om du säger till, men vi måste vara försiktiga. Han och hans ormar till vänner är en tungt kriminella. Han har blod på sina händer och kanske även ett och annat liv på sitt samvete.

Søren var kanske aningen för frispråkig och ibland pratade han utan att tänka sig för, men han var klipsk. Dessutom kändes han som en god och lojal vän. Trots sin begränsade ekonomi hade han kommit förbi med varsin generös räksmörgås och varsitt chokladfyllt wienerbröd, införskaffade hos den snarstuckne tyske bagaren. De pratade hela kvällen, men undvek att älta kring Adams nuvarande situation. Istället snackades det ungdomssynder, mat, Thailand och deras hemländer. Sørens förkärlek för att prata om det skandinaviska "skitvädret" och dess "inskränkta och tråkiga befolkning" var förvisso lite tröttsamt och travande, men den verkade i varje fall vara en realitet för honom. Adam kontrade med positiva nordiska företeelser, som den låga korruptionen, den utbyggda sociala välfärden, jämställdheten och delikatesserna på julbordet och Søren köpte även dessa argument, om än med vissa reservationer. Framåt småtimmarna löste de världsproblemen och skrattade åt de uppenbara förenklingarna. Søren pratade betydligt mer än Adam, men han hade även en förmåga att lyssna.




Left arrow      Right arrow



Kapitel:   Omslag   Ett   Två   Tre   Fyra   Fem   Sex   Sju   Åtta   Nio   Tio   Elva   Tolv   Tretton   Om Thailand