Gillar du boken? Tipsa gärna andra - Sida 38        Thai.nu - HemVi finns på Facebook

Kapitel 11
Ambassadtjänstemannen svarade oväntat snabbt, men Adam klickade bort samtalet efter att i en sekund ha stått med hjärtat i halsgropen. Flera gånger hade han övervägt att ta sin tillflykt till den svenska ambassaden i Bangkok, men ovissheten inför de eventuella konsekvenserna hade hindrat honom. Pieters hade personligen påpekat att Sverige och Thailand hade ett nära polisiärt samarbete beträffande knarkrelaterad brottslighet. Om Adam skulle försöka kontakta svenska myndigheter eller rentav ansöka om ett nytt pass skulle han "omedelbart överlämnas till thailändsk polis och åtalas för grovt narkotikabrott". Detsamma skulle ske om han försökte fly till Malaysia, Burma eller något annat av grannländerna. Det skulle i vilket fall som helst vara dumdristigt att ens försöka nu när de hade hans pass. Utan det var han mer eller mindre rättslös på thailändskt territorium. Han började bli småirriterad över sitt eget velande och beslöt sig slutgiltigt för att inte kontakta ambassaden mer. Det var planen som gällde och ingen lotteriartad reträtt.

På kvällen satte han sig i bilen och körde planlöst på öns ringväg för att samla tankarna. Det ringde:

- Adam, what are you doing??!
- Doing? I'm not doing anything, just driving my car!
- I know that, but where are you going?
- I am not going anywhere. Why are you asking?
- You are driving far away from your house. You should go home immediately.
- Why? I'm just…
- Just shut up! I will let the police arrest you if you are not home within thirty minutes!


Adam avslutade samtalet. Det var meningslöst att diskutera med dessa människor. Förmodligen lika lönlöst som att försöka argumentera med satan själv. Han åkte in på en parkering utanför ett möbelvaruhus för att vända. Tre ärrade gatuhundar låg i vägen för bilen och han fick använda tutan för att få dem att motvilligt flytta sig. Den största av dem visade tänderna och gjorde ett tafatt utfall mot bilens framdäck. Förmodligen var han flockens aningen labile alfahanne.

Hur Pieters underhuggare kunde veta vad Adam hade för sig var en gåta, men han orkade inte grubbla vidare om det. Det var uppenbart att deras kontaktnät på ön var stort. Kunde det rentav vara så att hela öns poliskår var inblandad, eller att de i varje fall kände till de falska anklagelserna som riktades mot honom? Det skulle förstås vara en påtaglig nackdel, eftersom han agerade helt solo. I väldigt få sammanhang var floskeln "ensam är stark" sanningsenlig, men han hade inget annat val än att agera på egen hand. Trots att en mindre armé kändes befogad.
Left arrow      Right arrowKapitel:   Omslag   Ett   Två   Tre   Fyra   Fem   Sex   Sju   Åtta   Nio   Tio   Elva   Tolv   Tretton   Om Thailand