Gillar du boken? Tipsa gärna andra - Sida 41        Thai.nu - HemVi finns på Facebook

Kapitel 12
Vissa drömmar kan resultera i att man fattar faktiska beslut i vaket tillstånd. Ibland galna sådana, ibland är de rationella. Hurvida hans egen dröm skulle föranleda ett galet eller klokt beslut var förstås omöjligt att förutse. Det kändes heller inte så viktigt, för vad hade han egentligen att förlora?

På natten hade han drömt att han ringt upp Josefin och att hon tålmodigt hade lyssnat på hans historia och sedan varit uppmuntrande, ja till och med kommit med konkreta råd. När han vaknade hade det inte tagit lång stund innan han hade bestämt sig. Han tänkte ringa henne. Han behövde prata med en vän som inte bodde på ön eller som kände till de människor som pressade honom på alla hans pengar. Søren hade visat sig vara en enastående vän, men det kändes fel att älta fler bekymmer med honom. Dansken hade sina egna små trubbel och skulle förmodligen bli eld och lågor om Adam berättade hela sanningen. Søren var knappast återhållsamheten persionifierad.

Adam hade bara haft sporadisk kontakt med Josefin sedan han flyttat till Thailand, men innan flytten hade de pratat i telefon regelbundet. Ibland i timmar. Det hade gått så lång tid sedan deras förhållande att Adam inte riktigt hade grepp om sina känslor för henne. Han blev altid glad och varm av att höra hennes röst, trots att det numer var på ett vänskapligt plan. Eller var det bara det förresten? Om han fortfarande hade känslor för henne så var han i så fall en jäkel på att förtränga dessa för sig själv. När han fortfarande bodde i Sverige hade de en gång spontant bestämt sig för att träffas, men sedan hade det runnit ut i sanden. Förmodligen var även hon lite osäker på situationen. De hade trots allt gått igenom en del.

Han gick upp, utförde sin löprutin och ägnade resten av dagen åt att ömsom städa, ömsom ligga och lyssna på musik och läsa lokaltidningen. Klockan halv tre kände han sig övertygad om att hon vaknat. Han fyllde på sitt Skype-konto och ringde. Hon svarade på andra signalen och blev först tyst, men lät sedan glatt överraskad. Resten av samtalet fortlöpte inte alls som i drömmen. Han beskrev kortfattat sin trassliga situation och hon blev tyst igen. Alltför tyst. Han försökte dämpa situationens allvar något genom att prata om annat, men visste att han gjort henne orolig. Hon lät mer eller mindre förtvivlad på rösten.

Jag är en förbannad idiot! Varför skulle jag dra in henne i min jävla skit?!

Just innan de lade på hade han snarare försökt övertyga henne om att han skulle fixa detta, att det nog inte var så farligt. Hon hade inte verkat ett dugg övertygad och han skämdes. Hon hade det minsta med saken att göra och han kunde inte undgå att känna sig naiv. Han hade betett sig som en omdömeslös och bortskämd barnrumpa.

Fast... Brydde hon sig om honom fortfarande? På det viset?
Left arrow      Right arrowKapitel:   Omslag   Ett   Två   Tre   Fyra   Fem   Sex   Sju   Åtta   Nio   Tio   Elva   Tolv   Tretton   Om Thailand