Gillar du boken? Tipsa gärna andra - Sida 44        Thai.nu - HemVi finns på Facebook

Kapitel 13
06:31. Han vaknade av sig själv. Gryningstid och lugn och ro. Efter löprundan skulle han omedelbart ta tag i den planering som numer upptog den största delen av hans vakna tid. Så skulle det förbli till dagen D.

Han satte sig nyvaket upp och gläntade på lådan i sängbordet. Där låg hans nycklar och nyinförskaffade pistol. Av alla människor hade just han en skarpladdad pistol intill sin säng! Han rös till av tanken att använda den mot någon, men att kunna hantera den hjälpligt var en förutsättning. Den nu utgjorde en del av hans plan. Att träna pistolskytte på någon av öns tre skjutbanor var uteslutet. Dels saknade han licens för sitt uppenbart illegala vapen, dels var risken överhängande att Pieter och hans anhang skulle få nys om vad han sysslade med. Skjutbanorna var populära tillhåll för poliserna på ön.

Istället tittade han på filmer på nätet där amerikanska medelålders män visade hur man hanterade handeldvapen, liknande hans eget. Hur man snabbt och korrekt applicerar de tio .45 ACP-patronerna i magasinet. Hur man kontrollerar magasinspärren. Hur man skjuter med tvåhandsfattning "with as much skin on the gun as possible" för bästa kontroll. Hur man handhar en pistol vars säkring är integrerad med avtryckaren. Han började förstå hur vapnet fungerade, men kände att han även skulle behöva någon form av skjutträning. Han hade ju inte ens testskjutit fanskapet.

Han kunde rimligtvis inte skjuta pistol i bebyggt område utan att folk skulle börja undra vad tusan som försiggick. Fyrverkerier och smällare var förvisso tämligen vanliga inslag i ljudbilden på ön, men det skulle ändå vara synnerligen korkat att sätta igång och panga i närområdet. Med en karta som hjälpmedel försökte han gissa sig till om det skulle kunna vara möjligt att skjuta ostört någonstans på ön, men efter en stunds övervägande gav han upp. Han bestämde sig för att ägna dagen åt att försöka leta upp en plats uppe i bergen där risken att upptäckas var så liten som möjligt. Han hade sammanlagt tvåhundra patroner och var beredd att slösa hundra av dessa på prickskytte. De resterande hundra patronerna skulle han spara till dagen D.

Han drog på sig shorts och ett linne. Hans vänsterstrumpa hade numer ett stort hål, men den dög nog ett par vändor till. Han knöt joggingskorna, öppnade ytterdörren och tog ett par andetag av den ännu ganska så svala morgonluften. Sedan började han jogga ner mot stranden. Först i lunkande takt, sedan gradvis snabbare. Det var lättare att hålla tempot än tidigare och även psyket kändes starkare än på länge. På bara några veckor hade hans förtvivlan förbytts i fokusering och beslutsamhet. Det fanns ingen återvändo längre, han skulle göra det.

"Jag är galen. Det finns ingen annan förklaring. Jag är spritt språngande galen!"


Left arrow      Right arrowKapitel:   Omslag   Ett   Två   Tre   Fyra   Fem   Sex   Sju   Åtta   Nio   Tio   Elva   Tolv   Tretton   Om Thailand