Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Thailandnyheter- Nyhetsblogg
Vi levererar färska nyheter från ThailandVi är själva på plats i Thailand och vår nyhetsblogg beskriver aktuella händelser i landet. Vi kommer att krydda nyhetsflödet med våra egna kommentarer men samtidigt försöka hålla en konsekvent oberoende och någorlunda neutral linje. Målet är att vara snabba, okomplicerade och korrekta.
dateicon28 februari, 2011Digital TV och radio i Thailand år 2015Thailand planerar att uppgradera det analoga systemet för TV och radio till ett digitalt system. Uppgraderingen skall ske om fyra år, dvs 2015.

Redan detta år planerar man dock att börja testa tre olika system; ASTC från Nordamerika, DVB från Europa och ISDB från Japan. På så sätt vill man förvissa sig om vilket system som lämpar sig bäst i Thailand. Newsstop
dateicon27 februari, 2011Sju år som farang i Thailand - Del 3Jag trivs som sagt mycket bra i Thailand. Faktiskt så bra att jag sällan sticker härifrån. Förutom två korta återbesök i Sverige samt några julsemestrar till andra asiatiska länder (Hong Kong, Singapore, Macau, Vietnam, Malaysia och Laos, än sålänge) så har jag stannat just i Thailand. Uppskattningsvis så är jag ungefärligen 80% på Koh Samui, 10% på Koh Phangan 5% i Bangkok och 5% på andra orter i landet.

Självfallet saknar jag släkt och vänner ibland, men dessbättre har jag den stora äran och förmånen att många kommer och hälsar på mig i kombination med deras egna solsemestrar. De första två månaderna av 2011 har drygt tio vänner varit här vilket känns helt otroligt!

Om en vecka åker jag på en tvåveckors-semester till Koh Phangan med en kär gammal vän från Stockholm. Det skall bli riktigt kul. Både han och jag gillar att ta långa promenader i hettan på Koh Phangans bergodalbane-liknande vägar och prata en massa strunt om "gamla tider" och i ärlighetens namn har vi båda ganska sjuk humor. Stundom är vi väl ungefär lika barnsliga som när vi som tonåringar drack busgrogg i hans lya i Hornstull. Tiden går och vi går på Koh Phangan.

En av anledningarna att jag trivs så väldans bra i Thailand stavas Aom, dvs min fru. Hon är även min bästa vän och jag har svårt att tänka mig en snällare och klokare människa än henne. Att vi träffades var förmodligen mitt livs vinstlott. Att ha en trogen livskamrat känns viktigt, inte minst när man väljer att flytta till andra sidan jordklotet.

Fortsättning följer nästa söndag. Newsstop


Aom på Suvarnabhumi
AOM I HO CHI MINH CITY, JULEN 2010 - Foto: Jens W, Yenit.com
dateicon25 februari, 2011Thailand blev bästa turistland - IgenThailand har för nionde gången på raken vunnit Sveriges mest prestigefyllda turistpris, Grand Travel Award som "bästa turistland". Thailand toppade med ett resultatet 8,38, följt av USA som hade 8,19 och Australien som hade 8,18. Newsstop


Suvarnabhumi efterfrågar 4 miljarderThe Aeronautical Radio of Thailand har efterfrågat 4 miljarder baht för att täcka upp för ett ökat antal passagerare på Suvarnabhumi Airport.

Pengarna skall bland annat användas för att bekosta nya terminaler och landningsbanor. Newsstop


Aom på Suvarnabhumi
AOM PÅ FLYGPLATSEN SUVARNABHUMI - Foto: Jens W, Yenit.com
dateicon24 februari, 2011Badvakter försvinner från PhuketFrom torsdag så kommer badvakterna börja lysa med sin frånvaro på Phukets stränder. Anledningen är att deras kontrakt gått ut och inte förnyats. Lifeguard Club of Phuket menar dessutom att det är omöjligt att upprätthålla en god standard med nuvarande kontraktsmodell.

83 badvakter har fungerat som livräddare på de tretton stränderna i Phuket det senaste året. Newsstop

KÄLLA: PHUKET WAN
dateicon23 februari, 2011Svenskar och norrmän gripna i PattayaTre svenskar och fyra norrmän i åldrarna 21-41 år greps idag i Pattaya misstänkta för telefonbedrägerier. Polisen uppger att skandinavierna har lurat till sig ungefär tio miljoner baht från ett hundratal personer i Sverige och Norge. Ligan har använt sig av VOIP, dvs internet-telefoni.

Polisen beslagtog 18 datorer, 17 LCD-skärmar, en printer samt en bärbar dator via beslaget. De uppger att de gripna skandinavierna arbetat utan arbetstillstånd, vilket självfallet är olagligt i Thailand även det. Newsstop

KÄLLA: PATTAYADAILYNEWS.COM
dateicon21 februari, 2011Guldet över 20,000 per bahtI Thailand mäts guldsmycken i enheten "baht". En baht motsvarar just över femton gram och idag kostar en baht guld 20,150 baht, dvs över tjugotusen baht för första gången.

Våra tankar: Guldpriset har fördubblats på bara tre år. Hade man varit "klarsynt" nog att förutspå det hade man kanske varit ekonomiskt oberoende idag. Trots allt brukar ju guldvärdet ha en tendens att öka i ekonomiskt svåra tider. Men det är som alltid lätt att vara "efterklok". Och trots allt är det ju bättre att vara rik på kärlek. ;-)

  Mer om guld i Thailand Newsstop


Extra - Viktig nyhetshändelse

Fjorton lärare dödade vid bussolyckaFjorton thailändska lärare dödades och arton skadades när en buss störtade ner i en ravin i provinsen Chiang Rai denna morgon.

Lärarna som kom från skolan Ban Dai var ute på en utbildningsresa när den djupt tragiska olyckan inträffade. Orsaken till olyckan tros vara att busschauffören saknade vana från de branta bergsvägarna. Newsstop
dateicon19 februari, 2011Sju år som farang i Thailand - Del 2Vad är skillnaden mellan ett liv i Thailand och ett i Sverige? Det finns nog lika många svar som det finns personer som bott i båda länderna. Förutom de uppenbara klimat och språkskillnaderna så liknar mitt nuvarande liv det jag hade i Sverige. Dvs, jag äter frukost, jobbar på kontoret, äter lunch, tränar på gym, äter middag, ser på TV samt unnar mig lite avslappning, bad och nöje på helgerna. Precis som de flesta av oss som inte är ekonomiskt beroende.

Inte helt oväntat äter jag mer thailändsk mat här och gärna riktigt stark sådan. Chilli är faktiskt något beroendeframkallande så ibland är kommer suget efter en riktigt stark gaeng (curryrätt) eller tom yum (citrongrässoppa). Dock är min traditionella frukost ganska snarlik den i Sverige, dvs youghurt, müsli, ägg, kaffe och juice. Som lunch på kontoret blir det ofta sallad (med lax, kyckling eller tonfisk) eller en pastarätt.

Jag har hört flera svenskar som menar att det är krångligt att starta och driva företag här i Thailand. Jag är inte riktigt benägen att hålla med. Visst kräver det diverse kontakt med myndigheter och en del byråkratiskt krångel och pappersjobb, men det är ju inget som är specifikt för just Thailand. Jag skulle snarare vilja påstå att företagarklimatet är föredömligt gynnsamt här. Det är billigt att anlita en revisor, lokalhyrorna är generellt låga och företagsskatten är en bråkdel av den svenska.

Dock finns det även uppenbara nackdelar med ett lågskatteland. Som anställd i Thailand har man visserligen en grundläggande socialförsäkring, men den är på intet sätt jämförbar med den svenska så det är princip ett måste att kompletera denna med en privat sjuk och skadeförsäkring. En ordentlig sådan går loss på minst 20,000 baht om året och för äldre försäkringstagare kan den gå loss på mer än det dubbla.

Fortsättning följer på söndag. Newsstopdateicon18 februari, 2011Två fångar döda i fängelseupploppTvå interner sköts till döds och ca fyrtio skadades lätt under ett fängelseupplopp i Ratchaburi igår. Fångvaktarna uppger att de sköt i självförsvar då fångar hotade dem med vassa föremål, stenar och flaskor. Den lokala polisen kallades in för att understödja fångvaktarna. Newsstop
dateicon15 februari, 2011Sju år som farang i Thailand - Del 1Jag har bott permanent i Thailand i sju år och tänkte passa på att reflektera lite om mitt liv på en tropisk ö i Siamviken. Här kommer första inlägget, av sammanlagt fyra:

Jag och min flickvän (nuvarande fru) valde den tropiska ön Koh Samui i sydöstra Thailand som vår nya hemort. Jag besökte ön för första gången som 19-åring och blev mer eller mindre "fast", med otaliga långvariga semesteresor de följande åren. Dock dröjde det ett drygt decennium innan vi gjorde slag i saken och flyttade permanent till (i mina ögon) Sydostasiens pärla. Närmare bestämt i början av 2004.

Jag tycker att Koh Samui är en tacksam ö att bo på, men det kräver att man anammar några uns "sunt förnuft" i vardagslivet och visar lite ödmjukhet inför sitt nya hemland och dess befolkning. Den thailändska befolkningen är i regel ödmjuk, vilket inte på något sätt skall förväxlas med "mesig" eller "underdånig". De flesta thai är helt enkelt ömsesidigt trevliga mot de utlänningar som besitter lite social kompetens.

Att bo i ett varmt klimat har förstås sina uppenbara fördelar så jag väljer att istället nämna de få med ändå påtagliga "negativa" aspekterna med ett tropiskt klimat. Den fuktiga och salta luften innebär att metall rostar lätt och att mögel ibland "frodas" på textilier och diverse möbler i hemmet och på kontoret etc. Detta är främst ett problem under regnsäsongen, som sträcker sig från september till december. Lösningen kan vara att ha igång luftkonditioneringen frekvent, då denna (även) fungerar utmärkt som avfuktare.

Som mina vänner redan fått erfara är jag numer något av en arbetsnarkoman, precis som väldigt många småföretagare världen över. Under en normalvecka arbetar jag ca 60-70 timmar. Ca 75% av tiden ägnas till "eget arbete" och övriga 25% av tiden ägnar jag åt arbete gentemot kund. Mina arbetsuppgifter innefattar bla webbutvecklig, grafisk design och fotografering. Självklart är det något av ett privilegium att ha möjligheten att kunna försörja mig på mina största intressen, nämligen landet Thailand i kombination med webb. Jag brinner nämligen för båda två.

Fortsättning följer på lördag. Newsstop
dateicon14 februari, 2011Extra - Viktig nyhetshändelse

Stridspiloterna funna vid livDe två piloterna som sköt sig ut med raketstolar efter att deras stridsflyg kolliderat, har återfunnits vid liv. Newsstop


Extra - Viktig nyhetshändelse

Två F16 kraschade i ChaiyaphumTvå F16 plan kraschade i morse efter att de kolliderat vid en militär övning kallad Cobra Gold. De båda planen störtade in i berget Lankha i en nationalpark i Chaiyaphum.

Piloterna sköt ut sig med raketstolarna och en räddningstyrka sattes in för att hitta dem. Newsstop


Stridsflygspilot
EN F16 PILOT - Foto: Robert J. Trubia, MSgt, ANG
dateicon9 februari, 2011Fler stora beslag av narkotikaThailändska narkotikapolisen har gripit flera knarksmugglare de senaste dagarna:

- En 36-årig nigeriansk man greps med 2 kilo kristalliserat metamfetamin på Suvarnabhumi Airport.

- En 36-årig guineansk kvinna greps med 2,6 kilo av samma drog på samma flygplats.

- En 23-årig pakistansk man greps med ett kilo av samma drog på samma flygplats.

- En 21-årig nigeriansk man greps i den sydliga provinsen Songkhla med 25 kilo marijuana. Mannen var i sällskap med en 36-årig thailändska kvinna. Newsstop
dateicon7 februari, 2011Extra - Viktig nyhetshändelse

Fortsatta gränsstrider skördade offerThailand och Kambodja har under gårdagen fortsatt att beskjuta varandra i området kring templet Preah Vihear som återfinns på Unescos världsarvslista. Uppgifter gör gällande att delar av templet skadats under striderna. Även nationalparken Phra Viharn i provinsen Sisaket har stängts tillfälligt pga konflikten.

Källor i Thailand gör gällande att sammanlagt två thailändare har dödats och att 34 har skadats under striderna (varav majoriteten är soldater). Även kambodjanska källor gör gällande att ett flertal kambodjaner dödats och skadats.

Det kanske skall tilläggas att konflikten inte påverkar livet på turistorterna i Thailand. Newsstop
dateicon5 februari, 2011Extra - Viktig nyhetshändelse

Nya gränsstrider med KambodjaNya stridigheter har blossat upp mellan Thailand och Kambodja och i går utväxlades artillerield vid tre gränsområden. Enligt kambodjanska uppgifter har sammanlagt tio kambodjanska civila och militärer dödats och enligt thailändska källor har en thailändsk soldat dödats och fyra andra har skadats. Fyra hus i en by nära gränsen fattade eld och invånarna var tvungna att fly hals över huvud.

Båda länderna uppger att det andra landet startade eldgivningen. Newsstop

KÄLLA: TAN NETWORK OCH BBC NEWS WORLD
dateicon1 februari, 2011Fler nigerianer gripna för knarkbrottTvå nigerianska män, 30 respektive 51 år gamla, greps i Bangkok idag med 13 kilo kokain (!) i bilen. Den yngre av de två försökte vid gripandet muta polisen med sammanlagt 600,000 baht. Dock utan att lyckas.

Dessutom greps en 22-årig nigeriansk medborgare med två kilo 'ice' (se även gårdagens inlägg) i väskan på Suvarnabhumi Airport. Narkotikan var förmodligen avsedd för den malaysiska "marknaden".

Våra tankar: Straffen för grova narkotikabrott är som de flesta känner till mycket hårda i Thailand. Dödsstraff är inte en alls otänkbar påföljd i de beskrivna fallen, då mängden beslagtagen narkotika varit väldigt stor i samtliga av dessa. Dock bör det nog tilläggas att dödsstraff inte sällan omvandlas till livstids fängelse, alternativt MYCKET långa tidsbestämda straff.

Det första som slår en är hur svårt det är att förstå hur människor kan ta dessa vansinniga risker, även om de har det mycket knapert ekonomiskt. Förmodligen är de personer som övertalar smugglarna ofta mycket slipade beträffande manipulation och "nobelpristagare" i övertalningsförmåga. I knarkets värld är det pengarna som styr och någon tanke om omtanke för människor finns det ingen som helst plats för. Newsstop
dateicon31 januari, 2011Nigeriansk kvinna greps med 3 kilo iceEn 28-årig nigeriansk kvinna greps i går på Suvarnabhumi Airport efter att hon ertappats med tre kilo 'ice', dvs kristalliserat metamfetamin. Narkotikan beräknas vara värd ca 9 miljoner baht.

Kvinnan nekar till uppsåt och påstår att hon blivit betalad av en nigeriansk man för att bära dennes väska. Newsstop


Studentuniformer i Thailand 'sexigast'I japansk media har det genom en läsarundersökning fastslagits att just thailändska skoluniformer är de "sexigaste" i världen.

Detta har resulterat i att den biträdande utbildningsministern i Thailand, Chaiyos Jiramethakorn, reagerat och menar att universiteten borde diskutera "problemet" och utarbeta en ny klädpolicy. Newsstop
dateicon30 januari, 201130% fler hjälmanvändare i trafikenThailands premiärminister Abhisit Vejjajiva uppger att 30% fler thailändare använder hjälm när de åker motorcykel jämfört med för ett år sedan. Allra bäst effekt och resultat har hjälmkampanjerna haft i Bangkok, Phuket och Loei. Newsstop

KÄLLA: NATIONAL NEWS BUREAU OF THAILAND


Med hjälm i trafiken
HJÄLMEN PÅ I DEN INTENSIVA TRAFIKEN - Foto: Jens W, Yenit.com
Thailandnyheter.nu logo
Nyhetsblogg om Thailand


dateicon26 januari, 2011Miljardorder för Ericsson i ThailandDet svenska telekombolaget Ericsson har tagit hem en miljarderorder. Företaget skall byta ut thailändska DTAC:s nät och sammanlagt omfattar arbetet många tusen basstationer. Newsstop


Rabies skall vara utrotad år 2020Femton människor dog av rabies förra året i Thailand och The Ministry of Public Health har nu satt som mål att sjukdomen skall vara utrotad år 2020. Newsstop


Länder utan Rabies år 2010
RABIESFRIA LÄNDER (GRÖNA) 2010 - Karta: Cú Faoil, Anka Friedrich
dateicon25 januari, 2011Parlamentsledamot nekar till snatteriThailändska parlamentsledamoten Sakorn Kiewkhong (Demokraterna) misstänks ha snattat en plånbok i en taxfree-shop på Hong Kongs flygplats.

Sakorn påstår att det hela är ett missförstånd då han köpt en mängd varor i butiken och att butiksbiträdet helt enkelt glömt att scanna streckkoden på plånboken vid kassan. Newsstop
dateicon23 januari, 2011Svensk vann "Muay Boran match"Ordföranden i Svenska Kickboxningsförbundet, Håkan Ozan, vann sin "bare knuckle fight" (Muay Boran regler) på Koh Samui. Jag var på plats och inom kort kommer ett reportage med tillhörande bilder. Newsstop


Håkan Ozan med Coach
HÅKAN MED THAILÄNDSK COACH - Foto: Jens W, Yenit.com


Håkan Ozan
HÅKAN MINUTERNA INNAN MATCH - Foto: Jens W, Yenit.com


Två svenskar döda i Patong, PhuketEn svensk 32-åring dödades idag i en motorcykelolycka i Patong. Enligt uppgifter körde han in i en elstolpe och kastades under en mötande lastbil. Han uppges ha dödats ögonblickligen.

En 53-årig svensk man dog på torsdagen i sin lägenhet i Patong Tower. Dödsorsaken är ännu ej fastställd, men i nuläget säger polisen att de inte misstänker brott. På diverse diskussionsforum har det spekulerats vitt och brett om vad som orsakat mannens död. Newsstop
dateicon20 januari, 2011Separatister stal vapen i dödlig attackSeparatister attackerade ett arméförband i Narathiwat igår. En officer och tre soldater dödades vid attacken. Ett femtiotal vapen stals också, bland annat automatkarbiner av typen M16.

Cirka 300 thailändska militärer jagar de personer som ligger bakom attacken. Förövarna tros ha tagit sin tillflykt till berget Budo i nationalparken Budo-Su-ngai Padi. Newsstop


M16 automatkarbiner
MILITÄRA AUTOMATKARBINER AV TYP M16 - Foto: Offspring 18 87
dateicon18 januari, 2011Polis konfiskerade 400,000 yaba-pillerDen thailändska polisen har konfiskerat 400,000 metamfetamintabletter vid två tillslag i provinsen Lampang. Sammanlagt sex personer greps vid tillslagen. Newsstop


"Byhövding" brutalt mördadEn byhövding har mördats i provinsen Chanthaburi. Hans kropp hittades hängande från en bjälke med en slang runt halsen och hans händer var dessutom bakbundna med tejp.

Polisen misstänker att motivet till brottet kan ha varit affärsrelaterat. Newsstop
dateicon15 januari, 2011Svindlade till sig 93 miljoner dollarEn amerikansk medborgare har gripits i Bangkoks Don Muang-distrikt. Han har bott i Thailand i två år och misstänkts för att ha kommit över 93 miljoner dollar (!) genom ett sällan skådat bedrägeri i sitt hemland.

Mannen hålls nu av Immigrationspolisen i väntan på eventuell utvisning. Newsstop


Thailands natur hotad enligt rapportThe Office of Natural Resources and Environmental Policies and Planning (ONREPP) presenterade igår en rapport beträffande miljön i Thailand och den är inte direkt uppmuntrande. Bla kunde man läsa:

15 miljoner ton avfall "producerades" under 2010 men bara knappa 6 miljoner ton kunde förbrännas och "elimineras" på andra sätt.

Många korallrev har blekts och antalet delfiner, sköldpaddor och valar har minskat.

Våra tankar: Det är dags att handla nu Abhisit, Thailands befolkning och faranger/turister! Det är inte hållbart att i längden använda naturen och haven som soptippar och låta diverse marknadskrafter att härja så gott som fritt i sin jakt på profit. Alla måste ta sitt ansvar! Fram för en landsomfattande jättekampanj! Newsstop

KÄLLA: ONREPP
dateicon13 januari, 2011Fyverkerifabrik exploderade - Tre dogTre personer dog idag vid en explosion i en mindre fyverkerifabrik i byn Baan Kor i provinsen Ayutthaya. Två personer skadades vid olyckan och fördes till sjukhus.

I huset där explosionen ägde rum hade man tillverkat krut och fyverkerier. Newsstop
dateicon12 januari, 2011Piratkopior för 10 miljoner beslagtagnaDepartment of Special Investigation (DSI) och Intellectual Property Department (IPD) har gjort en razzia mot fem butiker i MBK och Indra Square. Vid tillslaget beslagtogs 23,000 piratkopierade varor till ett värde av 10,000,000 baht (beräknat på värdet för de legala märkesprodukterna). Newsstop


Ny rödskjorte-demonstration den 23:eUDD har beslutat sig för att hålla ny manifestation och demonstration i Ratchaprasong den 23:e januari. Handlare i området har bett rödskjortorna att hålla demonstrationen på en annan plats, då de anser att försäljningen påverkas negativt pga manifestationen.

En av ledarna för rödskjortorna, Thida Thawornseth, bemötte kritiken med att handlarna borde ägna en tanke åt de som skadades och dödades i maj. Newsstop
dateicon10 januari, 201115,6 miljoner turistade i Thailand 2010Cirka 15,6 miljoner turister anlände till Thailand under 2010. Det är ungefär 500,000 stycken fler än vad Tourism Authority of Thailand (TAT) hade satt som mål.

Det var framför allt besökare från andra asiatiska länder, inklusive mellanöstern, som förbättrade statistiken, medan antalet turistande européer och amerikaner minskade något. Newsstop

KÄLLA: TOURISM AUTHORITY OF THAILAND


Ca 40,000 rödskjortor i BangkokIgår var det dags för "rödskjortorna" att återigen samlas i Bangkok och ge uttryck för sina åsikter. Polisen uppskattade antalet demonstrerande till 30,000-40,000 människor, vilket innebär att detta är den största rödskjorte-manifestationen sedan de turbulenta upploppen i maj förra året.

Jatuporn Prompan (en av ledarna inom UDD och PTT, samt tillfälligt frigiven mot borgen) deltog men hade inte officiellt tillstånd att tala inför massorna. Den förre (älskade och hatade) premiärministern Thaksin Shinawatra höll ett kort tal, via mobillänk. Newsstop
dateicon9 januari, 2011Målsättning att minska brott med 20%Thailands premiärminister Abhisit Vejjajiva, lovade idag att Thailands brottslighet skall minska med 20% under en sexmånadersperiod.

Två av de åtgärder som förväntas minska brottsligheten är att öka antalet patrullerande poliser samt att montera upp fler övervakningskameror på lämpliga platser. Newsstop

KÄLLA: THE NATION
dateicon8 januari, 2011Rödskjortor demonstrerar i morgonUnited Front for Democracy against Dictatorship (UDD), eller "rödskjortorna" som de ofta benämns, kommer genomföra demonstrationer i morgon vid Demokrati-monumentet samt vid Ratchaprasong.

Myndigheterna och polisen har godkänt demonstrationerna med villkor om att de utförs på ett fredligt sätt, på vissa förutbestämda ställen och att inga vägar blockeras. Newsstop


Erawan helgedomen vid Ratchaprasong
ERAWAN HELGEDOMEN, JANUARI 2011 - Foto: Jens W, Yenit.com


Bangkokbor vid Erawan helgedomen vid Ratchaprasong
ERAWAN, RATCHAPRASONG, JANUARI 2011 - Foto: Jens W, Yenit.com
dateicon7 januari, 201169 elefantbetar beslagtagna i tullenSextionio elefantbetar till ett ungefärligt värde av 10 miljoner baht beslagtogs på onsdagen av den tullen på Suvarnabhumi Airport. Betarna hade skickats från Mozambique och destinationslandet var Laos. De thailändska myndigheterna misstänker dock att betarna skulle smugglas tillbaka till Thailand. Newsstop


Kina bygger enormt handelscentrumDen 18:e januari påbörjas jättebygget China City Complex i Bangkok. Detta skall fungera som ett 700,000 kvadratmeter stort handelscentrum där handlare kan återexportera kinesisktillverkade varor och samtidigt undvika kostsamma avgifter och skatter.

Bygget förväntas kosta 1,5 miljarder dollar och beräknas stå färdigt 2013. Newsstop
dateicon5 januari, 2011Ökad inflation och 3% högre priserInflationen ökade och konsumentpriserna steg med 3% i december, jämfört med samma period för ett år sedan. Valutan (baht) är fortsatt stark gentemot de större globala valutorna. Newsstop


Sex "ryska" företag förbjudna i PhuketSex stycken utflykts-arrangörer är ej längre tillåtna att arrangera ryskspråkiga turer i Phuket. Detta efter klagomål från thailändska konkurrenter som menat att detta strider mot thailändsk lag, vilken ej tillåter utländska turistguider. Newsstop

KÄLLA: PHUKET WAN
dateicon4 januari, 2011Bout jämför fängelseförhållandenRIA Novosti har intervjuat den (ö)kände ryske vapensmugglaren Viktor Bout som sitter i amerikanskt fängelse, misstänkt för terrorism.

Fråga: Vad är skillnaden mellan förhållandena i thailändska och amerikanska fängelser?

Svar: Det är som att jämföra en djurpark och ett mentalsjukhus. I Thailand hålls de intagna i burar i relativt frisk luft och behandlas som djur. I USA behandlas de som extremt farliga galningar. Total kontroll av varje rörelse. Inget solljus, frisk luft eller himmel. Ingenting av det slaget. Newsstop

KÄLLA: RIA NOVOSTI
Navigera i bloggen här


  De senaste inläggen
  November - december, 2013
  September - oktober, 2013
  Juli - augusti, 2013
  Maj - juni, 2013
  Mars - april, 2013
  Januari - februari, 2013
  November - december, 2012
  September - oktober, 2012
  Juli - augusti, 2012
  Maj - juni, 2012
  Mars - april, 2012
  Januari - februari, 2012
  November - december, 2011
  September - oktober, 2011
  Juli - augusti, 2011
  Maj - juni, 2011
  Mars - april, 2011
  Januari - februari, 2011
  November - december, 2010
  September - oktober, 2010
  Juli - augusti, 2010
  Maj - juni, 2010Några ord om mig som skriverJag heter Jens och föddes i på början av sjuttiotalet på Södertälje BB (som det hette på "stenåldern"). 1989-1990 reste jag för första gången till Thailand och redan då kände jag en dragningskraft till landet och människorna. Under de efterföljande resorna var det dock mestadels strandliv och Muay Thai-träning på agendan men med tiden har ett starkare intresse vuxit fram beträffande Thailands historia, kultur och dess minst sagt expansiva samhällsutveckling. I början av 2004 tog jag steget och flyttade hit permanent.

Min fru Rawadee är indirekt involverad i skrivandet och jag är mycket tacksam för hennes bidrag beträffande kunskap, fakta och inspiration. Vi försöker varva dagsfärska nyheter från landet med våra egna reflektioner. Nyheterna och blogginläggen illustreras enstaka bilder, både mina egna och andras. Jag hoppas ni finner läsningen någorlunda givande och jag är självklart öppen för Era kommentarer, förslag och kritik.

Vi är för övrigt datanördar på heltid. Jens arbetar med webbutveckling, sökmotorsoptimering, grafisk design och fotografering. Rawadee drev tidigare en datorbutik, men arbetar numer också med webbutveckling.


En samling bloggtopplistorBloggportalen.se Reggad på Commo.se bloggar Resor bloggar
Resor Pinga Frisim Blogglista.se Blogg Topplista
Topplista Travel Blogs Asia Travel, Vacations & Adventure Blogs - BlogCatalog Blog Directory


BloggRegistret.se bloggar Pusha


Gillade du att läsa bloggen?Om du tycker om att läsa denna nyhetsblogg är vi förstås jätteglada om du vill bokmärka den eller dela den med dina vänner och bekanta på Facebook, Twitter, MySpace etc.

Det är busenkelt, klicka bara nedan och välj tjänst eller den webbplats du vill rekommendera oss på. Tack!


Share |Gilla oss på Facebook
Dela den här sidan

Our sponsors
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Åk till Koh Phangan
Yenit Company Limited
Mercy Center
Fancy Domains
Hjälp en gibbon i Thailand
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Annonsera här
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand