Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Thailandnyheter- Nyhetsblogg
Vi levererar färska nyheter från ThailandVi är själva på plats i Thailand och vår nyhetsblogg beskriver aktuella händelser i landet. Vi kommer att krydda nyhetsflödet med våra egna kommentarer men samtidigt försöka hålla en konsekvent oberoende och någorlunda neutral linje. Målet är att vara snabba, okomplicerade och korrekta.
dateicon30 juni, 2011Thailand bjuder in valobservatörerThailands valkommission har bjudit in representanter från EU och från tio länder för att observera söndagens val i Thailand.

Länderna är Australien, Bangladesh, Bhutan, Indien, Japan, Malaysia, Maldiverna, Nepal, Schweiz och Sydkorea. Newsstop


Arméchefen avvisar kuppryktenThailands arméchef General Prayut Chan-ocha har försäkrat att det inte kommer att genomföras någon militärkupp efter söndagens val.

Hans uttalande kommer efter ett rykte om att armén skulle iscensätta en kupp om Pheu Thai inte skulle lyckas bilda regering, trots en eventuell majoritet i underhuset. Newsstop
dateicon28 juni, 2011Åtta döda i trafikolycka i Chiang MaiEn lastbil och en långtradare kolliderade i distriktet Doi Saket i Chiang Mai. Åtta passagerare dödades och tre andra skadades vid olyckan som inträffade idag på morgonen.

Lastbilen försökte sig på en omkörning, men hann ej tillbaka till sin körbana och kolliderade därmed våldsamt med långtradaren. Newsstop


UNESCO ber Thailand att tänka omEfter det att Thailand uppgivit att man lämnar World Heritage Convention har UNESCO skickat ett brev till premiärministern i Thailand, Abhisit Vejjajiva.

UNESCO vill att Thailand omprövar beslutet att dra sig ur förhandlingarna. UNESCO:s generaldirektör Irina Bokova framförde att hon ansåg att det var viktigt att Thailand medverkade som en aktiv part. Newsstop


UNESCO logo symbol
DETALJ FRÅN UNESCOS FLAGGA - Grafik: Unesco
dateicon27 juni, 2011Lämnar World Heritage ConventionThailand har meddelat att man lämnar UNESCO:s World Heritage Convention. Detta för att organet har övervägt att godkänna Kambodjas plan beträffande det 900 år gamla hinduistiska templet Preah Vihear.

Den långvariga dispyten om templet intensifierades i juli 2008 och har resulterat i ett antal gränsstrider länderna emellan. Newsstop


Preah Vihear
PREAH VIHEAR PÅ KARTAN - Grafik: World Factbook
dateicon25 juni, 2011Brände upp sex ton narkotikaPå fredagen brände thailändska myndigheter upp 22 miljoner metamfetaminpiller, 248 kilo heroin, 23 kilo kristalliserad metamfetamin (ice), 8 kilo ecstasy, 7 kilo kokain, 72 kilo opium, 56 kilo kodein och 3418 kilo marijuana.

Drogerna brändes i mycket höga temperaturer (över 850 grader) vilket eliminerar risken för skadliga luftföroreningar. Newsstop


Anti drog-kampanj
dateicon24 juni, 2011Två döda, tolv skadade i bombdådTvå civila dödades och 12 militärer skadades av tre bomber i Narathiwat idag. Tillståndet uppges vara allvarligt för flera av de skadade. Militanta islamister antas ligga bakom dådet. Newsstop

KÄLLA: TANN
dateicon22 juni, 2011Dog av magsjuka - Antas ej vara E. coliFolkhälsoministeriet i Thailand har startat en utredning pga att en 66-årig brittisk man avlidit på ett hotell i den nordöstra provinsen Udon Thani, efter att ha drabbats av svår diarré i två dagar. Mannen anlände till Thailand den 5 juni och fick akut diarré efter knappt två veckor.

Sjukvårdspersonal har tagit prover och skickat dessa till Udon Thani Medical Science Centre for laboratorietester för den europeiska stammen av E. coli. Resultatet väntas släppas inom två dagar.

Det preliminära resultatet visade dock att orsaken till hans död inte var Escherichia coli O104, som är den dödliga europeiska stammen. Istället misstänker man att mannen kan ha blivit sjuk efter att ha ätit på en restaurang i Udon Thani. Newsstop

KÄLLA: THE NATION
dateicon21 juni, 2011Mindre än två veckor till valetOm tolv dagar kommer det thailändska folket avgöra hurvida de vill att Demokraterna, med premiärminister Abhisit i spetsen, kommer att få fortsatt mandat att styra landet, eller att en ny regering tar vid.

Opinionsundersökningar tyder på att valet kan bli mycket jämt, även om oppositionspartiet Pheu Thai, med Yingluck Shinawatra i spetsen, ofta fått något högre siffror i dessa mätningar. Thailand är i högsta grad ett politiskt splittrat land och detta nationella val anses som särskilt viktigt och avgörande för landet och dess fortsatta utveckling.

Demokraterna har stort stöd bland medel och överklassen samt i södra Thailand. Pheu Thai har de flesta av sina anhängare i norr och nordöst. Partiet har stort stöd bland jordbrukarklassen och andra med relativt låga inkomster. Många av dessa anser att Thaksin Shinawatra, som numer lever i exil, var den första politikern som tog dem på allvar. Kritikerna menar dock att Thaksin är en populist och hans tidigare vurmande för låginkomsttagarna mest var ämnade för att få anhängare och röster.

Bangkok är i högsta grad en politiskt splittrad stad, med ungefär lika många anhängare i båda nämnda läger, men även ett stort fäste för många av de mindre partierna som också ställer upp i valet.

From idag kommer vi rapportera regelbundet om valet och som vanligt mixa nyheter med analys. Att Thailand står inför ett oerhört viktigt val är nog alla med insikt överens om. Newsstop
dateicon13 juni, 2011Roliga thailändska reklamfilmerMånga thailändska reklamfilmer är välproducerade och roliga. Här kommer fem stycken som jag gillar personligen (via Youtube). Vissa har några år på nacken medan ett par är ganska färska: Newsstopdateicon10 juni, 2011Thailändskt dengue-vaccin lovandeEn forskare på Mahidol University uppger att deras försök att ta fram ett vaccin mot denguefeber verkar lovande.

Detta anses vara världens första dengue-vaccin. Efter att det testats på djur och anses som säkert har 4000 barn vaccinerats. Vaccinet verkar fungera på alla de fyra olika serotyperna eller strängar av sjukdomen. Newsstop

KÄLLA: THE NATION


E. coli-bakterier hittade i avokadoThailändska hälsomyndigheter uppger att de funnit E. coli-bakterier i avokado som importeras från Spanien. Myndigheterna uppmanar nu konsumenter att undvika färska grönsaker som kommer från länder på norra halvklotet.

Det är ännu osäkert om det är samma bakteriestam som den farliga typ av EHEC som drabbat Tyskland. Newsstop
dateicon6 juni, 2011Yingluck Shinawatra mer populärEnligt en opinionsundersökning utförd av Assumption University Research Centre, verkar det som Yingluck Shinawatras popularitet stigit den senaste tiden. 2210 personer i 17 provinser deltog i undersökningen och den är den tredje i sitt slag.

Det bör dock tilläggas att Yingluck fick dåliga siffror i den första av de tre opinionsundersökningarna och att Abhisit fortfarande fick bättre betyg av de tillfrågade. Newsstop


Yingluck Shinawatra
YINGLUCK SHINAWATRA - DETALJ FRÅN EN VALAFFISCH - Foto: PTP


100,000 underskrifter för kungastyreEn hittills relativt okänd grupp, "People Army With Hope to Return Mandate to Return Mandate to the King", har samlat 104,136 namnunderskrifter. Dessa är till stöd för en viljeyttring som innebär att Thailands populäre kung skulle ha makten att styra landet istället för politiker.

En representant för gruppen, Fahngai Asoke, hävdade att dagens politiker är korrupta och orsakar lidande för folket. Newsstop

KÄLLA: THE NATION
dateicon3 juni, 2011Femåring förmodas ha våldtagitsEn femårig flicka antas ha blivit våldtagen upprepade gånger av en 22-åring man i en lekhörna på ett varuhus i Sriracha.

Mamman brukade överlämna flickan till personalen i lekhörnan innan hon handlade, men flickan började visa stark motvilja mot att gå dit och mamman fann även blodfläckar på femåringens underkläder.

Den lilla flickan har uppgivit att ägaren till lekhörnans 22-årige son förgripit sig på henne. Denne nekar till brott. Newsstop


Piratkopierade varor beslagtagnaDen thailändska tullen har beslagtagit 40,000 piratkopierade varor till ett uppskattat värde av 25 miljoner baht. Partiet innehöll bla armbandsklockor, mobiltelefondelar och underkläder för män.

Även andra förbjudna varor fanns i partiet. Newsstop

KÄLLA: NATIONAL NEWS BUREAU OF THAILAND
dateicon2 juni, 2011Turister med tatueringar ÄR välkomnaMed anledning av kulturminister Nipit Intarasombats utspel om religiösa tatueringar, förtydligar han idag att turister som redan har religiösa tatueringar ÄR välkomna i Thailand.

Ministern menar att utländsk media har missförstått hans budskap. Newsstop

KÄLLA: PATTAYADAILYNEWS.COM
dateicon1 juni, 2011Förbud mot religiösa tatueringar?Det thailändska kulturministeriet har uttryckt sitt missnöje med att turister tatuerar sig med religiösa motiv i Thailand. Exempelvis åsyftas tatueringar föreställande Lord Buddha, men även figurer och motiv hämtade från andra religioner.

Kulturminister Niphit Intharasombat menar att det är en alarmerande trend att turisterna har religiösa symboler och figurer på sina kroppar och han tror inte att tatueringarna symboliserar någon genuin tro, utan snarare är ett uttryck för en modetrend.

Som ett resultat har det beslutats att man skall beordra guvernörerna för samtliga thailändska provinser att förbjuda utlänningar att tatuera sig med religiösa symboler.

Kommissionären för mänskliga rättigheter, Wasan Panich, håller inte riktigt med utan menar att det är varje individs rättighet att tatuera sig med religiösa symboler. Däremot menar han att tatueringar på "felaktiga" ställen" kan vara olämpliga eftersom de kan uppfattas som förolämpande mot troende. Ett exempel kan vara en Buddha-tatuering på ankeln etc. Newsstop
dateicon31 maj, 2011Viss turbulens och oro inför valetDen thailändska polisen uppger att 151 valkandidater önskar någon form av extra bevakning fram till valet. Dessa kandidater bevakas numer av två poliser var, dygnet runt.

Hundratals valaffischer har vandaliserats och i nordöstra delarna av landet har det rapporterats om försök att köpa röster.

Allmänna val kommer att hållas i Thailand söndagen den 3:e juli. Newsstop
dateicon28 maj, 2011Många i Bangkok lever ohälsosamtI en undersökning där drygt tusen Bangkokbor tillfrågats, uppger 49,2% att de inte äter tre mål om dagen. 52,1% uppger att de inte sover mer än sju timmar per natt. 32,4% uppger att de aldrig genomgått en läkarundersökning och 22,1% uppgav att de har en kronisk sjukdom. Newsstop

KÄLLA: NATIONAL NEWS BUREAU OF THAILAND

Våra tankar: Även thailändarna börjar i högre utsträckning drabbas av typ 2-diabetes och olika typer av hjärt och kärlsjukdomar. Sockerberoende, för mycket stärkelse, alkohol, miljöförstöring, rökning, stress, brist på motion och onyttiga fetter är några av orsakerna, precis som i västvärlden. Livsstilssjukdomar drabbar numer även de nationer som tidigare benämndes som utvecklingsländer.

Jag tror att om människor var verkligt medvetna om hur deras livsföring faktiskt kan ödelägga deras hälsa skulle vi se helt andra procenttal. Dessvärre krävs det ofta en lång negativ trend i ett samhälle innan majoriteten inser vilket reellt problem detta är OCH att det även kan drabba just dem som individer.

Väldigt många faranger i Thailand lever också farligt, med hög alkoholkonsumtion, tobaksberoende och få hälsokontroller. Många är dessutom oförsäkrade. Säkerhetstänkandet lämnar många helt enkelt i hemlandet.
dateicon27 maj, 2011Häktad för förolämpning mot monarkinEn 54-årig amerikansk medborgare har häktats i Nakhon Ratchasima, misstänkt för ett sk lèse majesté-brott. Detta innebär att han är misstänkt för att ha förolämpat den thailändska kungafamiljen.

Mannen har översätt artiklar på sin blogg som anses som förolämpande mot monarkin och har dessutom länkat till en bok som är förbjuden i Thailand.

Han kommer ursprungligen från Thailand och bodde i landet till trettiofemårsåldern då han flyttade till USA. Anledningen att han vistas i Thailand igen uppges vara pga medicinska skäl. Newsstop
dateicon26 maj, 2011Valarbetare för Demokraterna beskötsEn valfunktionär för Demokraterna (Phak Prachathipat) fick idag sitt hem beskjutet med en automatkarbin, troligen av modellen M16. Händelsen ägde rum i distriktet Bueng Kum i Bangkok.

I nuläget har vi inga mer rapporter om händelsen. Newsstop


18% fler europeiska turister hittills i årEnligt Tourism Authority of Thailand (TAT) har 18% fler européer besökt Thailand de första fyra månaderna i år, jämfört med samma tid 2010.

Ryska medborgare står för den största procentuella ökningen. Newsstop

KÄLLA: TOURISM AUTHORITY OF THAILAND
Thailandnyheter.nu logo
Nyhetsblogg om Thailand


dateicon25 maj, 2011Automatiserade passkontrollerBangkoks internationella flygplats, Suvarnabhumi Airport, skall utrustas med totalt sexton maskiner som automatiskt kan kontrollera passagerarnas pass. På så sätt hoppas man att köerna skall bli kortare vid passkontrollerna.

Utrustningen beräknas kosta drygt 76 miljoner baht och den antas kunna tas i drift senare under året. Newsstop

KÄLLA: TAN NETWORK


På Suvarnabhumi
STATY AV VISHNU PÅ SUVARNABHUMI - Foto: Jens W, Yenit.com
dateicon21 maj, 2011Bloggsemester i fyra dagarJag åker till Koh Samet några dagar för att kombinera jobb och semester. Jag återkommer dock om max fyra dagar. Newsstop
dateicon20 maj, 2011Fyra Separatister dödade i YalaFyra militanta separatister sköts ihjäl i en eldstrid med thailändska säkerhetsstyrkor i morse. Männen var efterlysta och enligt polisen gav de inte upp när regeringsstyrkorna anledde. Istället följde en femton minuter lång eldstrid i vilken de fyra efterlysta männen dödades.

Polisen fann därefter handeldvapen och automatkarbiner på platsen. Skottlossningen ägde rum i provinsen Yala, som tillsammans med Narathiwat är landets sydligaste provinser, mot gränsen till Malaysia.

Militanta islamister har under en lång tid fört en beväpnad självständighetskamp i området. Terrorattacker riktade mot statsanställda, buddhistmunkar och regeringsbyggnader är tämligen vanliga. Newsstop


Provinsen Yala i sydligaste Thailand
PROVINSEN YALA VID GRÄNSEN TILL MALAYSIA - Grafik: Okänd
dateicon18 maj, 2011Armén: Inga problem med YingluckDen thailändska militären säger sig inte ha några problem med att arbeta under Yingluck Shinawatra och oppositionspartiet Pheu Thai, om de vinner valet i början av juli och bildar regering.

Arméns talesman överste Sansern Kaewkamnerd poängterar att militära befäl är regeringstjänstemän och är därför beredda att arbeta under den regering som väljs av det thailändska folket. Newsstop

KÄLLA: NATIONAL NEWS BUREAU OF THAILAND
dateicon17 maj, 2011Drygt 1000 poliser bevakar rödskjortorEn av ledarna för UDD (rödskjortorna), Thida Thavornseth, sade idag att de kommer att hålla en demonstration vid Ratchaprasong (Bangkok) på torsdag. Detta för att hedra de 91 människor som dödades för ett år sedan på just denna plats.

Polisen uppger att över tusen poliser kommer kommenderas till Ratchaprasong för att upprätthålla ordningen. Newsstop
dateicon16 maj, 2011Thaksins syster kan bli premiärministerThaksins yngsta syster, Yingluck Shinawatra, kan bli Thailands första kvinnliga premiärminister. Hon är nämligen huvudkandidaten för oppositionspartiet Pheu Thai. Valet hålls den 3:e juli och förväntas att bli jämt.

Våra tankar: Thaksin själv beskriver sin syster som en kloning av sig själv. Frågan är väl om man skall bli imponerad eller skrämd. Newsstop
dateicon15 maj, 201143 personer adderade på torped-listaPolisen har lagt till 43 personer på en lista över torpeder i Thailand. Sammanlagt har 112 misstänkta professionella mördare listats, vilka eftersöks av polisen.

Biträdande rikspolischef Panupong Singhara na Ayutthaya uppgav att uppdateringen av listan var en förebyggande åtgärd i strävan att motverka eventuellt våld inför det kommande valet.

En belöning på mellan 50-100,000 baht kommer tillfalla den som lämnar uppgifter som resulterar i att någon på listan grips. Newsstop


Min kaffemugg
DRICKER UR DENNA NÄR JAG BLOGGAR - Foto: Jens W, Yenit.com
dateicon12 maj, 2011Schweizare gripen med 4 kilo kokainEn 47-årig schweizisk medborgare har gripits på Phuket Airport med fyra kilo kokain i bagaget, ursprungligen från Bolivia.

Mannen har bott i Thailand i fyra-fem år och uppgav till polisen att han skulle ersättas med 200,000 baht för att ta väskan till Thailand. I stället riskerar han nu dödsstraff, eller mer troligt, att få tillbringa så gott som resten av livet bakom galler. Newsstop


Billigare att åka med Airport Rail LinkDet skall bli billigare att åka med Airport Rail Link till och från Suvarnabhumi Airport. En enkelbiljett kommer att kosta 90 baht istället för 150 baht och en returbiljett kommer gå loss på 150 baht istället för 300 baht.

Rabatten kommer att gälla from 1:a juni tom 31:a december, 2011. Newsstop
dateicon9 maj, 2011Valet förväntas bli jämt den 3:e juliDen tredje juli kommer det hållas allmäna val i Thailand. Det förväntas bli mycket jämt mellan regeringspartiet Phak Prachathipat (Demokraterna) och oppositionen Pheu Thai Party (Phak Phuea Thai).

Givetvis kommer vi rapportera mycket mer om detta viktiga val framöver. Newsstop
dateicon8 maj, 2011Dog hotellgästerna av klorpyrifos?Som vi tidigare nämnt, har det inträffat flera oförklarliga dödsfall på hotellet Downtown Inn i Chiang Mai i år. Nu verkar det som om gåtan kan få sin lösning. Bekämpningsmedlet klorpyrifos har nämligen påträffats i Sarah Carters kropp. Sarah var blott 23 år när hon dog på sin semester i norra Thailand.

Klorpyrifos används bland annat för att ta kål på vägglöss och andra skadeinsekter. En teori går ut på att alldeles för mycket av substansen har använts vid skadedjursbekämpning på hotellet. Newsstop


Sarah Carter
SARAH CARTER DOG BLOTT 23 ÅR GAMMAL - Foto: Privat
dateicon7 maj, 2011iPad 2 sålde som smörIgår inleddes försäljningen av iPad 2 i Bangkok och efterfrågan var betydligt större än tillgången. Det första lagret sålde nämligen slut på minuter. Newsstop


Prinsessan skänker 920 kilo guldPrinsessan Chulabhorn skänker 920,5 kg guld till thailändska centralbanken, som en donation till den nyligen avlidna munken Luangta Mahabua.

Ajahn Maha Bua, som han ofta kallas, var en av de mest kända thailändska buddhistmunkarna och var bosatt i provinsen Udonthani i nordöstra Thailand.

Den totala mängden guld som skänkts till honom är i dagsläget ofattbara 13.000 kg! Detta motsvarar (med dagens kurs) ännu mer ofattbara 19,000,000,000 baht, dvs 19 miljarder baht. Det är meningen att pengarna skall komma den thailändska befolkningen tillgodo i framtiden. Newsstop


Ajarn Mahabua
PHRA AJAHN LUANGTA MAHABUA - Foto: Okänd


Luangta Mahabua
EN GAMMAL BILD PÅ LUANGTA MAHABUA - Foto: Okänd
dateicon6 maj, 2011Abhisit: Parlamentet upplösesPremiärminister Abhisit Vejjajiva har meddelat att Thailands parlament skall upplösas för att ge utrymme för allmänna val. Abhisit har ej uppgett ett datum för valet, men har antytt att det kan ske i slutet på juni eller i början av juli. Newsstop
dateicon5 maj, 2011Oro över att unga följer thai-såpaDen populära thailändska såpoperan Dok Som Si Tong (fritt översatt: "Den gyllene brandgula blomman"), med bla den bildsköne skådespelerskan Chompoo Araya, är populär även bland unga tittare. Det har visat sig att hela 21% av tittarna är under 13 år.

Politiker och andra vuxna har ifrågasatt detta eftersom programmen inte sällan visar högljudda familjegräl och det har även antytts att serien eventuellt kan uppmuntra till promiskuitet. Newsstop


Cosmopolitans omslag
CHOMPOO ARAYA PÅ OMSLAGET - Foto: Cosmopolitan
dateicon4 maj, 2011Thailändskt guld i taekwondo-VMDen thailändska lättviktaren Rangsiya Nisaisom tog hem guldmedaljen i taekwondo-VM (arrangerat av World Taekwondo Federation - WTF) i Sydkorea idag. Hon vann övertygande mot kroaten Marina Sumic i finalen.

Våra tankar: Vi gratulerar naturligtvis till denna enastående bedrift! Det är för övrigt den första thailändska guldmedaljen någonsin i ett världsmästerskap i taekwondo. Newsstop
dateicon3 maj, 2011Thailand hamnar på ökänd lista igenThailand har återigen hamnat på Priority Watch List (PWL). Detta för att landet ej anses ha lyckats stoppa tillverkningen och försäljningen av piratkopierade varor tillräckligt framgångsrikt.

Listan uppdateras av United States Trade Representative (USTR), ett amerikanskt regeringsorgan som grundades 1962. Newsstop


Skadade skolor skall reparerasDe skolor som har skadats i provinserna Surin, Si Saket och Burinam skall repareras för att åter göra dem dugliga för undervisning. Detta efter det att gränsstriderna mellan Thailand och Kambodja avtagit. Totalt 26 skolor har hyst 24,000 människor som flytt undan konflikten. Newsstop

KÄLLA: NATIONAL NEWS BUREAU OF THAILAND
dateicon2 maj, 2011Skärpt bevakning vid USA:s ambassadNyheten som förkunnade att amerikanska Navy SEALs dödat Usama bin Ladin under gårdagen, har bidragit till att bevakningen nu skärps på många amerikanska ambassader runt om i världen. Så även i Bangkok, vilket innebär att ambassaden nu kommer att bevakas dygnet runt av polis. Newsstop


Bin Ladin i Falun, Sverige år 1971
USAMA BIN LADIN MED FAMILJ I SVERIGE, 1971 - Foto: Scanpix


Yoghurt med majs och bönor
YOGHURT MED MAJS OCH BÖNOR - Foto: Jens W, Yenit.com
Navigera i bloggen här


  De senaste inläggen
  November - december, 2013
  September - oktober, 2013
  Juli - augusti, 2013
  Maj - juni, 2013
  Mars - april, 2013
  Januari - februari, 2013
  November - december, 2012
  September - oktober, 2012
  Juli - augusti, 2012
  Maj - juni, 2012
  Mars - april, 2012
  Januari - februari, 2012
  November - december, 2011
  September - oktober, 2011
  Juli - augusti, 2011
  Maj - juni, 2011
  Mars - april, 2011
  Januari - februari, 2011
  November - december, 2010
  September - oktober, 2010
  Juli - augusti, 2010
  Maj - juni, 2010Några ord om mig som skriverJag heter Jens och föddes i på början av sjuttiotalet på Södertälje BB (som det hette på "stenåldern"). 1989-1990 reste jag för första gången till Thailand och redan då kände jag en dragningskraft till landet och människorna. Under de efterföljande resorna var det dock mestadels strandliv och Muay Thai-träning på agendan men med tiden har ett starkare intresse vuxit fram beträffande Thailands historia, kultur och dess minst sagt expansiva samhällsutveckling. I början av 2004 tog jag steget och flyttade hit permanent.

Min fru Rawadee är indirekt involverad i skrivandet och jag är mycket tacksam för hennes bidrag beträffande kunskap, fakta och inspiration. Vi försöker varva dagsfärska nyheter från landet med våra egna reflektioner. Nyheterna och blogginläggen illustreras enstaka bilder, både mina egna och andras. Jag hoppas ni finner läsningen någorlunda givande och jag är självklart öppen för Era kommentarer, förslag och kritik.

Vi är för övrigt datanördar på heltid. Jens arbetar med webbutveckling, sökmotorsoptimering, grafisk design och fotografering. Rawadee drev tidigare en datorbutik, men arbetar numer också med webbutveckling.


En samling bloggtopplistorBloggportalen.se Reggad på Commo.se bloggar Resor bloggar
Resor Pinga Frisim Blogglista.se Blogg Topplista
Topplista Travel Blogs Asia Travel, Vacations & Adventure Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryBloggRegistret.se bloggar Pusha


Gillade du att läsa bloggen?Om du tycker om att läsa denna nyhetsblogg är vi förstås jätteglada om du vill bokmärka den eller dela den med dina vänner och bekanta på Facebook, Twitter, MySpace etc.

Det är busenkelt, klicka bara nedan och välj tjänst eller den webbplats du vill rekommendera oss på. Tack!


Share |Gilla oss på Facebook
Dela den här sidan

Our sponsors
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Åk till Koh Phangan
Yenit Company Limited
Mercy Center
Fancy Domains
Hjälp en gibbon i Thailand
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Annonsera här
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand