Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Thailandnyheter - Nyhetsblogg
Vi levererar färska nyheter från ThailandVi är själva på plats i Thailand och vår nyhetsblogg beskriver aktuella händelser i landet. Vi kommer att krydda nyhetsflödet med våra egna kommentarer men samtidigt försöka hålla en konsekvent oberoende och någorlunda neutral linje. Målet är att vara snabba, okomplicerade och korrekta.

  Vill du fråga oss något om Thailand? Besök vår Facebooksida. Vi försöker alltid svara inom 48 timmar.
dateicon29 december, 2012Thailand redovisar turistrekordEnligt officiella källor har Thailand besökts av fler turister detta år än någonsin förut. Piyamarn Techapaibul, president för Tourism Council of Thailand (TCT) beskriver 2012 som ett gyllene år för turistnäringen. TCT uppger att cirka 22 miljoner turister besökte landet i år. Av dessa är cirka 2,5 miljoner kineser! Därefter följer Ryssland, Indien, Sydkorea och Japan, med ungefär en miljon besökare vardera.

Exakt hur många svenskar som gästat Thailand i år är oklart i skrivande stund. Jag gissar att det kan vara närmare 400,000 stycken, grundat på halvårsrapporteringen. I så fall är det betydligt fler än 2011. Newsstop


Liten pool i Khao Sok
EN POOL PÅ ETT RESORT I KHAO SOK- Foto: Jens W, Yenit.com
dateicon24 december, 2012Thai.nu önskar en God Jul!Vi önskar er alla en riktigt god god jul, oavsett om ni befinner er i Thailand, Sverige eller på annan ort. Passa på att njut av god mat och (förhoppningsvis) trevligt sällskap! Newsstop


God jul 2012
HA EN SKÖN JULHELG ALLIHOP
dateicon22 december, 2012Personlig tragedi på Koh SamuiKOH SAMUI - Ett kinesiskt nygift par på bröllopsresa på Koh Samui drabbades av den mest fruktansvärda tragedi man kan tänka sig. Båda avled (!) efter att ha halkat på de hala klipporna och fallit i vattnet vid turistattraktionen Hinta Hinyai, söder om Lamai. Förmodligen avled de båda på grund av de skador de ådrog sig vid fallen och/eller på grund av drunkning.

Den avlidne mannen kunde lyftas upp ur vattnet på plats, medan kvinnan flöt ut till havs och hittades senare.

Våra tankar: Det kan inte bli mer fasansfullt än så här. Ena sekunden var de ett lyckligt och nyförälskat par, med en förväntad ljus framtid framför sig, men nästa minut är båda döda pga en fullständigt onödig och bisarr olycka. Många av oss som bor på ön ryser över deras öde. Våra tankar är med deras stackars anhöriga. Newsstop
dateicon20 december, 2012Nyttigt godis i ThailandVi är nog många som gillar att äta något gott på kvällen i soffan framför filmen etc. Chips och godis är onekligen mumsigt, men speciellt nyttigt är det ju inte. Som tur finns det goda alternativ som är mer eller mindre nyttiga, även i Thailand. Jag listar några av dessa här under:

Nötter, bönor, frön och mandlar - Mandlar, solrosfrön, pumpafrön, cashewnötter, sötmandlar, jordnötter och bondbönor mm finns på vilken 7-Eleven eller Family Mart som helst. Ja, på marknader och andra närbutiker också för den delen. Nötter, bönor och mandlar innehåller väldigt nyttiga fetter och mineraler, men de är också kaloririka så det kan vara klokt att begränsa intaget till max 1-1,5 näve per dag. Vissa sorter är ju även saltade och även intaget av natriumklorid (salt) kan ju vara sunt att begränsa en aning.

Frystorkade frukter och bär - Dessa börjar också dyka upp i många av närbutikerna och på varuhusen. Snackset är tillverkat av enbart jordgubbar, mango, bananskivor, papaya osv som frystorkats. Vissa fabrikat har inga som helst tillsatser av varken socker eller fett, medan andra har det (se innehållsdeklarationen, som oftast även finns på engelska). Just de frystorkade jordgubbarna (se bilden nedan) är minst lika goda som vilket godis som helst, för att inte säga beroendeframkallande. Bara sundare (men dessvärre dyrare).

Tropiska frukter - Varför inte passa på att äta frukt som är ovanlig i Sverige, men jättevanlig här i Thailand? Ok, frukt är frukt, inte godis, men just dessa tre varianter tycker jag du "måste" testa: Mangostan (även kallad mangosteen), longan och rambutan. Newsstop


Relativt nyttigt tilltugg
NÅGORLUNDA NYTTIGA TILLTUGG - Foto: Jens W, Yenit.com
dateicon14 december, 2012Mycket förmånliga hotellpriserThai.nu erbjuder förmånliga specialpriser på hotell i Thailand. Dessutom är vår databas med hotell väldigt omfattande. I skrivande stund har vi faktiskt närmare 3000 hotell listade, bara i Thailand! Jämför gärna våra priser och erbjudanden.

Klicka på länken nedan för att hitta det perfekta boendet på din favoritort:

  Vår hotellbokning - Upptäck våra förmånliga priser
dateicon13 december, 2012Extra - Viktig nyhetshändelse

Abhisit åtalas för mord i dagBANGKOK - Den förre premiärministern Abhisit Vejjajiva och hans ställföreträdare Suthep Thaugsuban ställs i dag inför rätta misstänkta för mord. De skall höras om sina vilka eventuella order de givit under demonstrationerna och upploppen i Bangkok för två och ett halvt år sedan. De misstänks att ha beordrat trupper att använda skarp ammunition mot protesterande rödskjortor.

Inledningsvis ställs de inför rätta för dödsskjutningen av taxichauffören Phan Kamkong. Abhisit själv hävdar att åtalet är politiskt och att han handlat korrekt för att stabilisera landet. Ett nittiotal människor dödades under oroligheterna och nära tvåtusen skadades.

Samtidigt som detta sker, kommer tjugofyra ledande rödskjortor ställas inför rätta, misstänkta för terrorbrott, begångna under samma tid. Newsstop
dateicon12 december, 2012Tysk gripen - Sålde falska körkortPATTAYA - En 38-årig tysk medborgare har gripits, misstänkt för att ha sålt falska thailändska körkort för 15,000 baht styck.

En schweizisk man erbjöds att köpa ett av de förfalskade körkorten, men valde att istället kontakta thailändsk polis, som utförde en undercover-operation emot tysken. Denne kommer nu att åtalas för förfalskning av statliga dokument.

KÄLLA: PATTAYA ONE

Våra tankar: Oh my Buddha! Trodde han verkligen att han skulle komma undan med detta i längden? Spontant känns det mest korkat. Och... vem köper ett olagligt (och därmed riskfyllt) thailändskt körkort, när det är förhållandevis lätt att skaffa ett på laglig väg?! Newsstop
dateicon5 december, 2012Thailands Kung fyller 85 år!BANGKOK - Idag firades Thailands Kung, HM Bhumibol Adulyadej på sin 85-årsdag inför en gigantisk folksamling på Royal Plaza i Bangkok. Hans son, Kronprins Maha Vajiralongkorn, läste ett tal och Kungen själv framförde också sin önskan om ett Thailand i (positiv) utveckling, med invånare som handlar moraliskt. Dessvärre kunde inte Drottningen, HM Sirikit medverka, på grund av hälsoskäl.

Vi på Thai.nu önskar givetvis Kungen en enastående födelsedag och ett långt och lyckligt liv! Vi gratulerar också alla pappor, eftersom det idag är Fars Dag i Thailand. Newsstop
Thailandnyheter.nu logo
Nyhetsblogg om Thailand


dateicon4 december, 2012Tiger dödade igenYALA - En 43-årig kvinna dödades av en tiger i provinsen Yala, just innan midnatt igår. Attacken inträffade på ett gummiplantage, bara tio kilometer från den plats där en man dödades av en tiger för bara några dagar sedan.

Kvinnans man försökte försvara henne, men då tigern gick till attack blev han tvungen att klättra upp i ett träd för att själv inte dödas. Thailändska myndigheter tror att det rör sig om samma tiger som vid förra attacken.

Våra tankar: Först måste man givetvis skänka en tanke till de drabbades familjer och övriga anhöriga. Självklart är detta en fruktansvärd tragedi för dessa. Tyvärr är tragedin dubbelbottnad. Tigrarna i området är få och i princip utrotningshotade. Man får hoppas att det finns utrymme för någon form av kompromiss. En väldigt dyster historia är det i varje fall, ur flera aspekter. Newsstop
dateicon3 december, 2012Mordmisstänkt tillbaka i PhuketPHUKET - Den mordmisstänkte brittiska medborgaren Lee Aldhouse är nu tillbaka i Phuket. Han flydde från ön och Thailand år 2010, efter att han huggit ihjäl den amerikanska marinkårssoldaten Dashawn Longfellow.

Lee landade i Phuket i lördags och togs direkt till Chalong Police Station, där det förkunnades att han var misstänkt för mord. Lee är den första brittiska medborgaren som utlämnats till Thailand på hundra år.

Engelsmannen har erkänt knivhuggningen, men nekar att ha uppsåt att döda. Han riskerar ett mycket långt fängelsestraff om han befinns skyldig.

Våra tankar: Jag är övertygad om att Lee inte upplever samma njutning över att landa på Phuket Airport som de flesta andra gör. Utlämningen talar sitt klarspråk. Som misstänkt för grov kriminalitet är man på intet sätt "trygg", även om man lyckas fly från Thailand. Newsstop
dateicon30 november, 2012Man dödad av tiger i södra Thailand?YALA - 44-årige Hyaya Seng hittades död på torsdagen på det gummiplantage där han jobbade. Plantaget är beläget i bergsområden i närheten av den Malaysiska gränsen. Spår efter en vuxen tiger och en tigerunge indikerar att han förmodligen dött på grund av skadorna han fått vid en tigerattack. Bybor säger att en liknande attack inträffat förra året.

Antalet vilda tigrar i Thailand är nu färre än 300, enligt The World Wide Fund for Nature (WWF). Newsstop


Malaysisk tiger
TIGER AV TYPEN SOM FINNS I OMRÅDET - Foto: B_cool, Singapore
dateicon29 november, 2012Iranier gripna för ice-tillverkningPATTAYA - Tre iranska medborgare, 25, 28 respektive 36 år har gripits i Pattaya, misstänkta för att ha tillverkat och sålt kristalliserat metamfetamin (känt som ya-ice i Thailand). Till en början har försäljningen enbart pågått i Pattaya, senare tros de även ha expanderat försäljningen till huvudstaden. Polisen gjorde razzia i två hus. Dels i bostadshuset där tillverkningen misstänks ha ägt rum, dels i en bungalow där trion tros ha packat narkotikan. Man fann flera stora påsar med slutprodukten i bungalowen.

Polisen har spanat på trion under en tid eftersom de uppmärksammat att de importerterade kemikalier som frekvent används i narkotikatillverkning. Bla har man smugglat in substanser gömda i keramikkrus för att omöjliggöra upptäckt om och när paketen röntgas av tullen.

Dödsstraff ingår i den thailändska straffskalan för tillverkning av kristalliserat metamfetamin. Dock är det ovanligt att det döms ut. Förmodligen kan iranierna förvänta sig mycket långa fängelsestraff om de befinns skyldiga. Newsstop

KÄLLA: PATTAYA ONE
Navigera i bloggen här


  De senaste inläggen
  November - december, 2013
  September - oktober, 2013
  Juli - augusti, 2013
  Maj - juni, 2013
  Mars - april, 2013
  Januari - februari, 2013
  November - december, 2012
  September - oktober, 2012
  Juli - augusti, 2012
  Maj - juni, 2012
  Mars - april, 2012
  Januari - februari, 2012
  November - december, 2011
  September - oktober, 2011
  Juli - augusti, 2011
  Maj - juni, 2011
  Mars - april, 2011
  Januari - februari, 2011
  November - december, 2010
  September - oktober, 2010
  Juli - augusti, 2010
  Maj - juni, 2010Några ord om mig som skriverJag heter Jens och föddes i på början av sjuttiotalet på Södertälje BB (som det hette på "stenåldern"). 1989-1990 reste jag för första gången till Thailand och redan då kände jag en dragningskraft till landet och människorna. Under de efterföljande resorna var det dock mestadels strandliv och Muay Thai-träning på agendan men med tiden har ett starkare intresse vuxit fram beträffande Thailands historia, kultur och dess minst sagt expansiva samhällsutveckling. I början av 2004 tog jag steget och flyttade hit permanent.

Min fru Rawadee är indirekt involverad i skrivandet och jag är mycket tacksam för hennes bidrag beträffande kunskap, fakta och inspiration. Vi försöker varva dagsfärska nyheter från landet med våra egna reflektioner. Nyheterna och blogginläggen illustreras enstaka bilder, både mina egna och andras. Jag hoppas ni finner läsningen någorlunda givande och jag är självklart öppen för Era kommentarer, förslag och kritik.

Vi är för övrigt datanördar på heltid. Jens arbetar med webbutveckling, sökmotorsoptimering, grafisk design och fotografering. Rawadee drev tidigare en datorbutik, men arbetar numer också med webbutveckling.


Byta blogglänkar med oss?Har du en blogg om Thailand, Asien eller resor? Vi byter gärna länkar med dig om din blogg är "någorlunda seriös". Maila så får vi diskutera och bestämma detaljer: info@Yenit.com


En samling bloggtopplistorBloggportalen.se Reggad på Commo.se bloggar Resor bloggar
Resor Pinga Frisim Blogglista.se Blogg Topplista
Topplista Travel Blogs Asia Travel, Vacations & Adventure Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryBloggRegistret.se bloggar Pusha


Gillade du att läsa bloggen?Om du tycker om att läsa denna nyhetsblogg är vi förstås jätteglada om du vill bokmärka den eller dela den med dina vänner och bekanta på Facebook, Twitter, MySpace etc.

Det är busenkelt, klicka bara nedan och välj tjänst eller den webbplats du vill rekommendera oss på. Tack!


Share |
Gilla oss på Facebook
Dela den här sidan

Our sponsors
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Åk till Koh Phangan
Yenit Company Limited
Mercy Center
Fancy Domains
Hjälp en gibbon i Thailand
Privata utflykter på Koh Samui
Annonsera här
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand