Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Thailandnyheter - Nyhetsblogg
Vi levererar färska nyheter från ThailandVi är själva på plats i Thailand och vår nyhetsblogg beskriver aktuella händelser i landet. Vi kommer att krydda nyhetsflödet med våra egna kommentarer men samtidigt försöka hålla en konsekvent oberoende och någorlunda neutral linje. Målet är att vara snabba, okomplicerade och korrekta.

  Vill du fråga oss något om Thailand? Besök vår Facebooksida. Vi försöker alltid svara inom 48 timmar.
dateicon26 april, 2013Extra - Viktig nyhetshändelse

Formel 1 i Thailand om bara två år?BANGKOK - Thailand verkar göra framsteg beträffande sina planer att arrangera Formel 1-race om två år. De lokala myndigheterna godkänt layouten för den föreslagna banan i Bangkok och The Sports Authority of Thailand träffades på torsdagen för att diskutera planerna. Dessa bekräftade att en sex kilometer bana faktiskt är på planeringsstadiet.

Om planerna blir verklighet kommer de tävlande köra förbi flera legendomspunna byggnadsverk i huvudstaden, däribland Grand Palace och Victory Monument. Det eventuella beslutet om ett slutligt godkännande av loppet, ligger nu hos regeringen. Newsstop


A Formula 1 pitstop
EN LOTUS UNDER ETT PITSTOP PÅ BRAZILIENS GP - Foto: Dell Inc
dateicon22 april, 2013Lik funnet under lyxvilla på Koh SamuiKOH SAMUI - Den thailändska polisen grävde i helgen fram skelettet av en man under en lyxvilla på ön Koh Samui. Man misstänker att fyndet kan vara kvarlevorna av den ungerska multimiljonären Laszlo Csepai, som försvann för två år sedan. Polisen inledde grävandet under villan efter ett inkommande tips.

Den misstänkte husägaren och förövaren heter Moshe David och är en ungersk-israelisk man som redan sitter i fängsligt försvar i Phuket. Han är även misstänkt för mordet på en annan ungersk affärsman, Peter Reisz. Denne hittades den 30:e november förra året och han hade knivhuggits, rullats in i plast och sedan dumpats i skogen. Newsstop

KÄLLA: THEPHUKETNEWS.COM
dateicon20 april, 2013Kokaintröja kom på postenNAKHON PANOM - En man från Ghana och hans thailändska flickvän greps igår på ett postkontor i Nakhon Panom. Gripandet skedde i samband med att de hämtade ut ett paket med kläder från Argentina, men det var inte det som var utgjorde den brottsliga handlingen. Kläderna hade doppats i en kokainlösning och när de torkat hade textilierna sugit i sig narkotikan, utan att den syntes för blotta ögat.

Polisen hade redan blivit alarmerade beträffande försändelsen. Newsstop
dateicon18 april, 2013321 döda i trafiken denna SongkranEnligt officiella siffror dog 321 personer i trafiken denna Songkran (det traditionella thailändska nyåret). 3040 personer skadades under perioden och de rapporterade olyckorna uppgick till 2828 stycken totalt.

Det innebär att en till person dödades detta år, jämfört med år 2012 då 320 personer omkom i trafiken. Dock är det fortfarande en viss minskning jämfört med åren 2007, 2008, 2009 och 2010. Newsstop
dateicon16 april, 2013Vi tipsar om ett bra boende

Vårt hotelltips - Centralt på Koh LantaKOH LANTA - Lanta Castaway Resort är ett utmärkt budget - mellanklasshotell beläget vid byn Phra Ae och intill sköna Long Beach. Resortområdet är välskött och stället har ovanligt bra gästrecensioner (på bland annat Tripadvisor) för ett så lågt pris.

Om du vill bo nära stranden till ett ovanligt bra pris och ha tillgång till strandbar och massage, Lanta Castaway Resort är vår absoluta rekommendation! Newsstop

  Läs mer eller boka Lanta Castaway Resort
dateicon15 april, 2013218 dödade hittills i Songkran-trafikenUnder de fyra första dagarna av songkranfirande dödades 218 personer i trafiken i Thailand. 2020 människor har rapporterats som skadade under samma period.

Våra tankar: Fulla trafikanter är förmodligen den dominerande orsaken till den årliga skräckstatistiken som vi får återgiven varje songkran. Personligen tror jag det är den änden man bör börja nysta. Newsstop
dateicon11 april, 2013Thailand vill bli struken från listaBANGKOK - Eftersom Thailand hamnat på den "grå listan" över länder med omfattande problem med penningtvätt planeras nu åtgärder för att bli strukna från denna.

Justitieminister Pracha Promnok sade idag att regeringen aktivt kommer att fokusera ännu mer på åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Dessutom ämnar man att offentliggöra namnen på de som gett finansiellt stöd till terrorister.

I juni kommer Financial Action Task Force (FATF) att avgöra hurvida Thailand skall strykas från listan, eller ej. Newsstop
dateicon6 april, 2013Thaifestivalen - 18-21 juli, 2013Jaha, då är det bara tre dryga månader kvar till den uppskattade Thaifestivalen i Sundsvall. Här kommer det bjudas på underhållning i thailändsk anda. Givetvis finns det ett tilltaget mat och öltält på området, med plats för minst 450 personer. Många affärsidkare med lokal anknytning är också på plats.


Festivalartisterna:

Tanongsak Suwannasaen - Showar och sjunger
Reborn Musik Stockholm – Spelar modern musik
Humade Thaiband - Spelar och underhåller
Rozy Ppisland - Presenterar sin eldshow
Yellow - Traditionell och modern dans
Wutikorn Premjai - Showar och underhåller

Missa inte detta om ni är i närheten. Newsstop

  Thaifestivalens officiella webbplats


Thailändsk dans
FRÅN FESTIVALEN FÖRRA ÅRET - Foto: Thaifestivalen
dateicon4 april, 2013Lät 13-årig son köpa sex på Koh SamuiKOH SAMUI - En australiensisk 45-åring man och hans 13-årige son besökte ön Koh Samui i september förra året. Där lät pappan sonen köpa sex av en prostituerad.

Tilltaget avslöjades och mannen ställes under gårdagen inför rätta i Brisbane Magistrates Court. Om han döms riskerar han upp till tjugo år i fängelse.

Våra tankar: Vår källa (The Courier-Mail) uppger inte hur denna bisarra story uppdagats, men helt klart är väl att pappan har minst en skruv lös. Newsstop

KÄLLA: THE COURIER-MAIL
dateicon3 april, 2013Fotograf på Koh Samui? Jodå!KOH SAMUI - Idag tänkte jag ogenerat passa på att göra lite reklam för en egen tjänst - Fotografering på Koh Samui.

Det kan gälla bröllop, smekmånadssemestrar och familjebilder. Observera att all fotografering sker utomhus, där ni vill. Dessutom kan vi erbjuda ett ovanligt lågt pris fram till årsskiftet. Endast 4900 baht för upp till fyra timmars fotografering inklusive all transport. Därefter två-fyra timmars efterarbete och sortering, samt leverans med bilderna i digitalt format till hotellet (eller motsvarande) inom tre dagar.

För information, smakprov ur min portfolio och bokning, var god skicka ett mejl till: info@yenit.com. Tack på förhand! Newsstop


Par står och poserar
PAR VID HINTA HINYAI - Foto: Jens W, Yenit.com


Asiatiskt par springer på stranden
GLADA PÅ STRANDEN TILLSAMMANS - Foto: Jens W, Yenit.com


Songkran, 2012
SONGKRAN, 2012. MED TELEOBJEKTIV - Foto: Jens W, Yenit.com
dateicon30 mars, 2013Mysteriet med den förrymde svenskenBANGKOK - Ni som följt denna blogg kanske minns den unge svenska medborgaren (Jonis Mamood) som i ett tumult knivhögg en ung thailändare i augusti. Thailändaren avled och den svenska ynglingen greps av polisen. Nu är han tillbaka i Sverige efter att ha lånat sin 16-årige brors pass och därefter flytt via provinsen Narathiwat in i Malaysia.

Enligt uppgifter i media fick han där hjälp av muslimska separatister att hålla sig gömd, innan han tog sig över gränsen. Dessutom lyckades den yngre brodern att få ett nytt pass utfärdat i Bangkok. Därefter kunde han flyga hem till Sverige, även han.

Våra tankar: Det är några frågor som spontant dyker upp i huvudet efter att ha tagit del av denna story:

1. Beviljades den svenske medborgaren borgen?

2. Hur knöt han kontakter med den synnerligen ljusskygga separatistgerillan i gränsregionerna mot Malaysia? Är det ens sant? Jag har sökt källan, men utan framgång.

3. Kan Sveriges tänkas utlämna honom till Thailand om de får garantier att dödsstraff ej kan tänkas bli aktuellt? Nyligen utlämnade Storbritannien en brittisk medborgare, misstänkt för att ha knivdödat en amerikansk medborgare i Phuket.

4. Hur upplever den knivdödade thailändarens anhöriga detta? Newsstop
Thailandnyheter.nu logo
Nyhetsblogg om Thailand


dateicon25 mars, 2013Engelsmän trafikdödade på SamuiKOH SAMUI - Två engelska turister, 68 år respektive 69 år gamla, dödades i lördags när en lastbil åkte av vägen och träffade dem båda när de promenerade. De uppges ha dödats omedelbart vid olyckstillfället. Newsstop


Stark baht kan slå mot bilindustrinBANGKOK - En stark baht i kombination med brist på arbetskraft kan orsaka ett allvarligt slag för Thailands fordonsindustri. Vissa företag börjar till och med att överväga att flytta sin produktion till Indonesien, enligt den thailändska industrimannen Surapong Paisitpattanapong, talesman för Federation of Thai Industries (FTI). Han menar att den stärkta thailändska valutan redan har minskat biltillverkarnas vinster.

Surapong tror att årets totala bilproduktionen beräknas hamna på 2,7 - 2,8 miljoner enheter, men att volymen kan komma att reduceras på grund av den starka bahtkursen. Newsstop


Fotbojor tas i bruk i ThailandBANGKOK - Det thailändska justitiedepartementet gick igår ut med att man godkänt användanet av fotbojor i den thailändska kriminalvården. Dock har det klargjorts att detta endast kommer gälla en liten procent av landets interner. Newsstop
dateicon24 mars, 2013Tolv soldater skadade i bombdådPATTANI - Sju militärer skadades idag av en bomb när de var på väg mot sin militärbas. Dådet ägde rum i distriktet Sai Buri.

NARATHIWAT - Fem militärer skadades av en bomb idag när de var ute och patrullerade. Detta skedde i distriktet Waeng i Narathiwat.

Sedan år 2004 har 3500 människor dödats i sydligaste Thailand (Songkhla, Yala, Narathiwat och Pattani) på grund av pågående separatistiska uppror och våldet i dess spår. De flesta offer är civila, soldater eller poliser. Newsstop
dateicon20 mars, 2013Premiärturer med Phuket-bussar dröjerPHUKET - Phuket Airport Bus Express, Phukets efterlängtade busservice kommer inte att hålla sin premiärtur denna månad.

Anledningen till fördröjningen är att den lokala transport-kommittén ytterligare vill diskutera saken med de lokala taxi och tuktuk-chaufförerna i Phuket. Kommittén är helt enkelt oroliga för busschaufförernas säkerhet, om de andra chaufförerna utsätts för konkurrens.

Busslinjen är tänkt att trafikera de populäraste stränderna på ön, som Patong, Karon och Kata. En sak är säker, detta är ett känslig fråga i Phuket och den kommer stötas och blötas under lång tid framöver. Newsstop

KÄLLA: PHUKET GAZETTE
dateicon19 mars, 20132 triljoner på bla snabbtåg i ThailandBANGKOK - Thailands kabinet klubbade idag igenom ett förslag som innebar att man ämnar satsa två triljoner baht (!) på ett nytt järnvägssystem med snabbtåg och andra jättesatsningar inom trafiken. Denna ofantligt stora summa motsvarar cirka 450 miljarder kronor, eller tjugo Öresundsbroar. Utbyggnaden skall ske under en sjuårsperiod. Precis som nu kommer Bangkok fungera som navet för tågtrafiken, med förgreningar till norr, öster och söder.

Man har främst tänkt sig att finansiera dessa mega-projekt genom lån och detta har hettat upp den politiska debatten rejält. Newsstop


Kampanj mot landets ståtoaletterBANGKOK - Det thailändska hälsoministeriet har inlett en kampanj mot så kallade ståtoaletter, dvs sådana där man står hukad på toalettens kanter när man uträttar sina behov. Anledningar är för att förebygga knäproblem, som faktiskt kan bli resultatet efter lång tids användande. En annan anledning är att man vill anpassa landet för det stora antalet turister som besöker landet. Turismen står för cirka sju procent av landets BNP.

Fortfarande är antalet ståtoaletter mycket större än antalet sittoaletter i Thailand. De flesta ståtoaletter finns på landsbygden och i fattiga hem. Newsstop

KÄLLA: NATIONAL NEWS BUREAU OF THAILAND
dateicon15 mars, 2013Förbättrad strömförsörjning på SamuiKOH SAMUI - Ett nytt kraftverk invigdes idag på ön Koh Samui. Detta är förbundet med fastlandet via en undervattenskabel kopplat till ett större kraftverk i distriktet Kanom. Det nyinvigda kraftverket kommer leverera elektricitet till både Koh Samui och systerön Koh Phangan.

Koh Samui upplevde stora problem med elförsörjningen under en knapp vecka i december förra året. Många hushåll hade ingen elektricitet alls på fem dagar. För en ö som är så beroende av bland annat turismen, är incidenter som denna naturligtvis väldigt kostsamma. Dessutom är det onekligen så att många av de drabbade besökarna inte alls uppfattade Samui som en toppmodern turistdestination under denna period. Newsstop


TAT spår 5-6% fler europeiska besökareBANGKOK - Tourism Authority of Thailand (TAT) förutspår en ökning av antalet europeiska turister till Thailand detta år. Främst tror man på en fortsatt tillströmning från Ryssland, Tyskland och Schweiz, bland annat på grund av starka ekonomiska förhållanden i dessa länder. Exempelvis så besökte 1,3 miljoner ryssar Thailand förra året.

Däremot anlände det 6% färre skandinaver 2012, jämfört med året innan. En stor del av minskningen stod chartertrafiken för. Newsstop

KÄLLA: NATIONAL NEWS BUREAU OF THAILAND
dateicon14 mars, 2013Markpriser fördubblade i PhuketPHUKET - Presidenten för The Housing Business Association, Issara Boonyoung, hävdar att markpriserna i Phuket genomsnittligen fördubblats sedan 2010, alltså på tre år! Det genomsnittliga priset för en rai (motsvarande 1600 kvadratmeter) var två miljoner baht 2010, men är nu fyra miljoner.

Även markpriserna i Hat Yai skall ha upplevt en motsvarande värdestegring. Newsstop


Tonårsgäng misstänks för sextio rånBANGKOK - Bangkokpolisen har gripit sju medlemmar i ett ungdomsgäng, som misstänks för att ha rånat människor på bland annat motorcyklar och mobiltelefoner. Många av offren är studenter på Chulalongkorn University, som främst lockar välbeställda ungdomar.

Ungdomsgänget åkte omkring på stulna motorcyklar vid gripandet. De är mellan sexton och arton år gamla. Newsstop

KÄLLA: THE NATION
dateicon13 mars, 2013Krav på sjukförsäkring för inresa?BANGKOK - De flesta (?) svenskar som åker utomlands har en automatisk 45-dagars reseförsäkring inbakad i hemförsäkringen. Men många långliggare struntar sonika att teckna en ny försäkring, när den löper ut. Jag känner till ett flertal personer som åkt på tiotusentals eller till och med hundratusentals baht i sjukhusräkningar, efter svåra trafikolyckor eller vid sjukdomar.

Nu kommer förslag från det thailändska hälsoministeriet (The Public Health Ministry) att man ämnar att kräva att resenärer har en obligatorisk sjukförsäkring när de anländer till Thailand. 2,5 miljoner icke-thai söker sjukvård i Thailand varje år och 8% av dessa är turister som råkat ut för akuta olyckor. Dessa saknar ibland försäkring och kan bli en börda, båda för anhöriga och för berörda sjukhus.

Våra tankar: Jag tycker personligen att detta är ett utmärkt förslag för alla inblandade, såvida de thailändska myndigheterna kan hitta ett smidigt sätt att administrera detta. Trots allt kostar en sjukförsäkring inte speciellt mycket och om man inte har råd med denna kanske man borde ge hela vistelsen en funderare, i ett land med stora olyckstal i trafiken. Motsvarande regler finns dessutom redan i många länder. Thailändare som söker visum till EU (inklusive Sverige) måste exempelvis ha tecknat en sjukförsäkring i förväg. Newsstop
Navigera i bloggen här  De senaste inläggen
  November - december, 2013
  September - oktober, 2013
  Juli - augusti, 2013
  Maj - juni, 2013
  Mars - april, 2013
  Januari - februari, 2013
  November - december, 2012
  September - oktober, 2012
  Juli - augusti, 2012
  Maj - juni, 2012
  Mars - april, 2012
  Januari - februari, 2012
  November - december, 2011
  September - oktober, 2011
  Juli - augusti, 2011
  Maj - juni, 2011
  Mars - april, 2011
  Januari - februari, 2011
  November - december, 2010
  September - oktober, 2010
  Juli - augusti, 2010
  Maj - juni, 2010
Några ord om mig som skriverJag heter Jens och föddes i på början av sjuttiotalet på Södertälje BB (som det hette på "stenåldern"). 1989-1990 reste jag för första gången till Thailand och redan då kände jag en dragningskraft till landet och människorna. Under de efterföljande resorna var det dock mestadels strandliv och Muay Thai-träning på agendan men med tiden har ett starkare intresse vuxit fram beträffande Thailands historia, kultur och dess minst sagt expansiva samhällsutveckling. I början av 2004 tog jag steget och flyttade hit permanent.

Min fru Rawadee är indirekt involverad i skrivandet och jag är mycket tacksam för hennes bidrag beträffande kunskap, fakta och inspiration. Vi försöker varva dagsfärska nyheter från landet med våra egna reflektioner. Nyheterna och blogginläggen illustreras enstaka bilder, både mina egna och andras. Jag hoppas ni finner läsningen någorlunda givande och jag är självklart öppen för Era kommentarer, förslag och kritik.

Vi är för övrigt datanördar på heltid. Jens arbetar med webbutveckling, sökmotorsoptimering, grafisk design och fotografering. Rawadee drev tidigare en datorbutik, men arbetar numer också med webbutveckling.


Byta blogglänkar med oss?Har du en blogg om Thailand, Asien eller resor? Vi byter gärna länkar med dig om din blogg är "någorlunda seriös". Maila så får vi diskutera och bestämma detaljer: info@Yenit.com


En samling bloggtopplistorBloggportalen.se Reggad på Commo.se bloggar Resor bloggar
Resor Pinga Frisim Blogglista.se Blogg Topplista
Topplista Travel Blogs Asia Travel, Vacations & Adventure Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryBloggRegistret.se bloggar Pusha


Gillade du att läsa bloggen?Om du tycker om att läsa denna nyhetsblogg är vi förstås jätteglada om du vill bokmärka den eller dela den med dina vänner och bekanta på Facebook, Twitter, MySpace etc.

Det är busenkelt, klicka bara nedan och välj tjänst eller den webbplats du vill rekommendera oss på. Tack!


Share |
Gilla oss på Facebook
Dela den här sidan

Our sponsors
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Åk till Koh Phangan
Yenit Company Limited
Mercy Center
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Privata utflykter på Koh Samui
Annonsera här
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand