Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Thailandnyheter - Nyhetsblogg
Vi levererar färska nyheter från ThailandVi är själva på plats i Thailand och vår nyhetsblogg beskriver aktuella händelser i landet. Vi kommer att krydda nyhetsflödet med våra egna kommentarer men samtidigt försöka hålla en konsekvent oberoende och någorlunda neutral linje. Målet är att vara snabba, okomplicerade och korrekta.

  Vill du fråga oss något om Thailand? Besök vår Facebooksida. Vi försöker alltid svara inom 48 timmar.
dateicon22 oktober, 2013500 baht i "entréavgift"?BANGKOK - Thailand överväger att införa en avgift på 500 baht för turister som anländer via flyg till landet. Hälsominister Pradit Sintavanarong sade att två departement och The Royal Thai Police nyligen har diskuterat frågan.

2007 höjdes en "exit fee" till 700 baht för resenärer som lämnar landet. Denna är inbakad i flygbiljettspriset. Newsstop
dateicon14 oktober, 2013Ägare gripen efter Rihanna-besökPHUKET - Rihanna är en av världens populäraste artister och har över 32 miljoner följare på Twitter. I slutet av september beskrev hon vad hon hade sett under ett besök på en "sexklubb" i Phuket. Det innefattade en naken thailändsk kvinna och vilda djur, om man skall uttrycka sig "barntillåtet". Nu har klubbens thailändska ägare gripits.

Händelsen är självfallet generande för de thailändska turistmyndigheterna. Newsstop


Rihanna, 2010
TWITTRADE OM SPEKTAKULÄR SEXSHOW - Foto: oouinouin
dateicon11 oktober, 2013Drabbade erbjuds krokodilköttAYUTTHAYA - En givmild krokodilfarmare i Ayutthaya erbjuder nu gratis krokodilkött till thailändare som drabbats av översvämningarna i centrala och östra Thailand. Krokodilfarmen uppger att de kan bidra med kött så länge det behövs.

Krokodilkött är ungefär dubbelt så dyrt som kyckling och fläskkött. Dock finns det naturligtvis en hel del människor som är skeptiska till att äta detta djur, av olika anledningar.

Våra tankar: Givetvis ett mycket behjärtansvärt initiativ. Krokodilkött är dessutom riktigt smaskens. I varje fall tycker jag det personligen. Det påminner ganska mycket om kyckling. Mört och delikat helt enkelt. Newsstop
dateicon10 oktober, 2013Norrman död efter fall i PattayaPATTAYA - En norsk 46-årig medborgare har avlidit efter ett fall från sjätte våningen på ett lägenhetshotell i Pattaya. Händelsen inträffade igår eftermiddag och polisen misstänker att det rör sig om ett självmord.

Enligt uppgifter från en anställd på boendet hade mannen berättat att han väntade allvarliga problem i sitt hemland och att han inte ville bli störd. Newsstop

KÄLLA: PATTAYA ONE
dateicon8 oktober, 2013Översvämningarna - StatusrapportHUA HIN - Hua Hin är den senaste turistorten i Thailand som drabbats av mycket regn och efterföljande översvämningar. Många bostäder och företag har översvämmade markplan. Även Rayong och Chon Buri (inklusive Pattaya) har erfarit motsvarande problem med vattenmassor.

En av de orter som drabbats hårdast är Aranyaprathet i provinsen Sa Kaeo (nära gränsen mot Kambodja), där delar av de två huvudvägarna ligger under en halvmeter vatten. Polis och militär är i området för att hjälpa eventuella nödställda.

Bland annat dessa populära turistorter är INTE översvämmade för närvarande: Centrala Bangkok, Phuket, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Koh Lanta, Ao Nang, Koh Phi-Phi, Phang Nga, Khao Lak, Koh Lipe, Chumphon och Chiang Mai. Newsstop
dateicon5 oktober, 2013Chao Phraya kan stiga om tio dagarBANGKOK - Bangkoks guvernör Sukhumbhand Paribatra hävdar att floden Chao Phraya i nuläget inte är översvämmad, men att den kan bli det i mitten av månaden. Han sa att floden kan höjas med upp till två meter över havsnivån, på grund av inkommande vatten från norr.

850 hushåll kommer att varnas i dagarna för att de eventuellt kan komma att drabbas. Newsstop
dateicon4 oktober, 2013Far och son försökte ta sina livPATTAYA - En far och en son från Sri Lanka, 63 respektive 32 år, försökte ta sina liv igår eftermiddag. Den tragiska incidenten inträffade i norra Pattaya och ägaren till deras hotell tillkallade ambulans när han upptäckte vad som hänt. De båda tros att ha druckit ogräsmedel och fördes svårt skadade till sjukhus, där man nu försöker rädda deras liv.

Bakgrunden till deras handlande är ännu inte känt, men polisen misstänker ekonomiska problem. Den yngre av de två hade även en thailändsk flickvän, som hade lämnat honom samma dag. Newsstop
dateicon2 oktober, 2013Beväpnad australiensisk "taxichaffis"PHUKET - En australiensare kom på den briljanta idén att han skulle utöka kassan genom att köra svarttaxi i Patong på Phuket.

En kvinnlig (riktig) taxichaufför påtalade att han inte hade tillstånd att köra taxi i Thailand och det utmynnade i ett verbalt gräl. Han ignorerade hennes förmaningar och lät passagerare hoppa in i bilen.

Efter sin körning återvände han för att leta efter den kvinnliga taxichauffören, som uppenbart retat upp honom rejält. När han fick syn på henne tog han fram ett stickvapen, hoppade ur bilen och gick emot henne. Då han upptäckte att andra taxichaufförer tog hennes parti hämtade han även en pistol laddad med gummikulor. Folk började då försöka tillkalla polis vilket föranledde att australiern flydde fältet. Han kunde gripas kort därefter.

KÄLLA: PHUKET NEWS

Våra tankar: Jag har väl inte så mycket mer att tillägga än att här känns det redan halvslitna talesättet "inte alla hästar hemma" ganska så relevant. Newsstop
dateicon29 september, 2013Fler hemlösa faranger i ThailandTHAILAND - Välgörenhetsorganisationer uppskattar antalet hemlösa västerlänningar i Thailand till 200-300 personer. De flesta bor på populära orter som Bangkok, Phuket, Pattaya och Chiang Mai. Hälften av dessa är män som säger sig ha blivit "lurade" av sin före detta thailändska fru, eller dennas familj. En tredjedel uppger att de blivit blåsta av före detta affärspartners.

Många av dessa hemlösa tvingas att tigga ihop pengar till mat och förnödenheter, eftersom de inte kan förvänta sig ekonomiskt stöd från myndighetshåll. Newsstop
dateicon27 september, 2013Suvarnabhumi Airport siktar högtBANGKOK - Thailand har stora förväntningar på Suvarnabhumi Airport, Bangkoks internationella flygplats. Pongsak Semson, vice ordförande för Airports of Thailand, tror att flygplatsen tom kan komma att bli topprankad i hela världen, efter den pågående utbyggnaden. Newsstop


Incheckningshallen
INCHECKNINGSHALLEN PÅ SUVARNABHUMI - Foto: Jens W, Yenit.com


Putsar ett rullband
HÅLLER RULLBANDET SKINANDE RENT - Foto: Jens W, Yenit.com
Thailandnyheter.nu logo
Nyhetsblogg om Thailand


dateicon26 september, 2013Kompani bannlyser stekt basilikaBANGKOK - Ett kompani i Bangkok har förbjudit maträtter med stekt basilika i sin restaurang. Anledningen sägs vara att de högre befälen störs av doften från basilikan, chilin och vitlöken.

Man har spenderat mycket pengar på en renovering av restaurangen, men utan större effekt. Därför förbjuds maträtten. Newsstop
dateicon25 september, 2013Extra - Viktig nyhetshändelse

Svåra översvämningar i PrachinburiPRACHINBURI - Provinsen Prachinburi, som är belägen i östra Thailand, har drabbats av de värsta översvämningarna på 26 år. Myndigheterna försöker hindra vattenmassorna genom att tillsvidare hålla en damm i Nakhon Nayok stängd, samt att bygga tillfälliga fördämningar av sandsäckar etc. Militären försöker också nå nödställda invånare med förnödenheter och assistans.

En tioårig flicka har spolats bort i vattenmassorna och befaras ha omkommit. Newsstop
dateicon23 september, 2013Extra - Viktig nyhetshändelse

Ung svensk död i mc-olycka i RayongRAYONG - En 25-årig svensk man dödades i natt i en våldsam motorcykelolycka i Mae Phim, Rayong. Svensken färdades i hög hastighet när han sneddade över körbanan och kolliderade med en pickup-bil.

Motorcykeln, en vit Kawasaki, "klövs" vid kraschen och föraren dödades omedelbart. Hans anhöriga har underrättats. Fadern äger en hotellverksamhet i Mae Phim.

Även bilen fick stora skador på ena sidan av fronten. Ena hjulet hade lossnat, motorhuven var demolerad och vindrutan hade krossats. Hur det gick för den thailändske föraren vet vi dessvärre inte i nuläget.

Våra tankar: Det är alltid extra tragiskt när unga omkommer. Vi skänker givetvis en tanke till den avlidnes familj och anhöriga. Newsstop
dateicon13 september, 2013Extra - Viktig nyhetshändelse

Thailand inför e-visum 2015?BANGKOK - Thailand planerar att införa digitala e-visum år 2015 i syfte att möjliggöra för turister och långliggare att ansöka om visumet på nätet.

Tjänsten kommer att vara tillgänglig för utvalda nationaliteter och e-visumet medger ett bekvämare alternativ till att besöka en thailändsk ambassad eller konsulat, som den som ansöker gör i dagsläget.

Givetvis kommer vi rapportera mer om detta framöver, i denna nyhetsblogg. Newsstop
dateicon9 september, 2013Extra - Viktig nyhetshändelse

Plan gled av banan på SuvarnabhumiBANGKOK - Vid halvtolv-tiden i går kväll fick en Airbus A330 från Thai Airways problem vid landningen på Suvarnabhumi. En motor fattade eld och planet kanade ut från landningsbanan.

Av de 278 passagerarna och 14 besättningsmännen ombord så skadades ett tiotal lindrigt. Planets avgångsdestination var Guangzhou i Kina.

Planet togs i drift för 18 år sedan, 1995. Newsstop
Navigera i bloggen här  De senaste inläggen
  November - december, 2013
  September - oktober, 2013
  Juli - augusti, 2013
  Maj - juni, 2013
  Mars - april, 2013
  Januari - februari, 2013
  November - december, 2012
  September - oktober, 2012
  Juli - augusti, 2012
  Maj - juni, 2012
  Mars - april, 2012
  Januari - februari, 2012
  November - december, 2011
  September - oktober, 2011
  Juli - augusti, 2011
  Maj - juni, 2011
  Mars - april, 2011
  Januari - februari, 2011
  November - december, 2010
  September - oktober, 2010
  Juli - augusti, 2010
  Maj - juni, 2010
Några ord om mig som skriverJag heter Jens och föddes i på början av sjuttiotalet på Södertälje BB (som det hette på "stenåldern"). 1989-1990 reste jag för första gången till Thailand och redan då kände jag en dragningskraft till landet och människorna. Under de efterföljande resorna var det dock mestadels strandliv och Muay Thai-träning på agendan men med tiden har ett starkare intresse vuxit fram beträffande Thailands historia, kultur och dess minst sagt expansiva samhällsutveckling. I början av 2004 tog jag steget och flyttade hit permanent.

Min fru Rawadee är indirekt involverad i skrivandet och jag är mycket tacksam för hennes bidrag beträffande kunskap, fakta och inspiration. Vi försöker varva dagsfärska nyheter från landet med våra egna reflektioner. Nyheterna och blogginläggen illustreras enstaka bilder, både mina egna och andras. Jag hoppas ni finner läsningen någorlunda givande och jag är självklart öppen för Era kommentarer, förslag och kritik.

Vi är för övrigt datanördar på heltid. Jens arbetar med webbutveckling, sökmotorsoptimering, grafisk design och fotografering. Rawadee drev tidigare en datorbutik, men arbetar numer också med webbutveckling.


Byta blogglänkar med oss?Har du en blogg om Thailand, Asien eller resor? Vi byter gärna länkar med dig om din blogg är "någorlunda seriös". Maila så får vi diskutera och bestämma detaljer: info@Yenit.com


Andra bloggar vi gillar skarpt  En blogg om livet i Bangkok
  Taste like chicken - En blogg för resenärer
  Jimmie bloggar från Thailand
  Familjen Haij i Thailand
  Destination Thailand
  Cattis resa till Asien
  Att bo i USA
  En blogg om frihet i en husbil
  Resedrömmen - Din guide till en bättre resa
  Bortabrabloggen
  Seatfinders resblogg


En samling bloggtopplistorBloggportalen.se Reggad på Commo.se bloggar Resor bloggar
Resor Pinga Frisim Blogglista.se Blogg Topplista
Topplista Travel Blogs Asia Travel, Vacations & Adventure Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryBloggRegistret.se bloggar Pusha


Gillade du att läsa bloggen?Om du tycker om att läsa denna nyhetsblogg är vi förstås jätteglada om du vill bokmärka den eller dela den med dina vänner och bekanta på Facebook, Twitter, MySpace etc.

Det är busenkelt, klicka bara nedan och välj tjänst eller den webbplats du vill rekommendera oss på. Tack!


Share |
Gilla oss på Facebook
Dela den här sidan

Our sponsors
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Åk till Koh Phangan
Yenit Company Limited
Mercy Center
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Privata utflykter på Koh Samui
Annonsera här
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand