Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Thailandnyheter - Nyhetsblogg
Vi levererar färska nyheter från ThailandVi är själva på plats i Thailand och vår nyhetsblogg beskriver aktuella händelser i landet. Vi kommer att krydda nyhetsflödet med våra egna kommentarer men samtidigt försöka hålla en konsekvent oberoende och någorlunda neutral linje. Målet är att vara snabba, okomplicerade och korrekta.

  Vill du fråga oss något om Thailand? Besök vår Facebooksida. Vi försöker alltid svara inom 48 timmar.
dateicon30 december, 2013Gott Nytt År till er alla!KOH SAMUI - Thai.nu önskar er alla ett Gott Nytt År och ett riktigt fint 2014! Vårt nyårslöfte blir att oförtröttligt jobba vidare med våra webbplatser och vara aktiva på sociala medier. Newsstop


Thai.nu hoppas att ni får ett fint 2014
GOTT NYTT 2014! - Grafik: Jens W, Yenit.com
dateicon28 december, 2013Extra - Viktig nyhetshändelse

Sköts ihjäl med automatvapenBANGKOK - En demonstrationsvakt sköts ihjäl vid Chamai Maruchet-bron tidigt i morse. Enligt vittnesuppgifter öppnades det eld med en automatkarbin, av modell M-16, från en passerade personbil. Utöver den avlidne vakten skadades även tre personer.

Vakten och de tre skadade tillhörde proteströrelsen 'Network of Students and People for the Reform of Thailand' (NSPRT). De kräver att Thailands regering lämnar ifrån sig makten och de motsätter sig nyval i nuläget. Newsstop


Skador på 107 polisfordonBANGKOK - 107 fordon tillhörande polisen uppges har vandaliserats i förrgår. Detta inträffade under sammandrabbningar mellan regeringsmotståndare och polis, vid Thai-Japanese Stadium.

Det stals även en hel del utrustning ur bilarna. Newsstop
dateicon27 december, 2013Extra - Viktig nyhetshändelse

2 döda, 153 skadade i kravallerBANGKOK - Två personer dödades och 153 människor, både demonstranter och poliser, skadades i gårdagens sammandrabbningar mellan demonstranter och kravallpolis i huvudstaden.

Majoriteten av de skadade kunde lämna sjukhuset idag, men 38 av dessa var alltjämt intagna för vård på fredagsförmiddagen. Den ena avlidna personen uppges vara polis, medan den andre avlidna personen uppges vara en av demonstranterna.

Tidigt i morse frigavs även 14 demonstranter som hade gripits under kravaller på torsdagen. Detta mot en borgen som uppgick till 40.000 baht per person. Pengarna betalades av 'The Network of Students and People for the Reform of Thailand' (NSPRT). Newsstop
dateicon16 december, 2013Gratis Wi-Fi på flygplatserBANGKOK - Inom kort erbjuds det gratis Wi-Fi (trådlöst internet) på många av Thailands flygplatser:

Redan gratis i dagsläget: Don Muang (Bangkok) och Chiang Mai.

Gratis från och med nyår: Chiang Rai, Hat Yai och Phuket.

Utökad hastighet och service från och med 1:a mars: Suvarnabhumi (Bangkok). Newsstop


Gratis Wi-Fi på flera flygplatser i Thailand
GRATIS ATT SURFA OM MAN SKALL FLYGA - Grafik: Jens W, Yenit.com
dateicon9 december, 2013Extra - Viktig nyhetshändelse

Yingluck upplöste parlamentetBANGKOK - Premiärminister Yingluck Shinawatra upplöste idag Thailands parlament efter det att närmare 200.000 människor demonstrerat kring demokratimonumentet och regeringsbyggnaderna. Hon talade direkt i TV och klargjorde att hon inte ville se fler våldsamheter och eventuella dödsoffer och att det var en av anledningarna till att hon valt att gå med på protestanternas krav.

Yingluck proklamerade att nyval skulle utlysas, eventuellt redan den 2:a februari 2014. Ett val där hon själv ämnar att ställa upp som kandidat. En majoritet av protestanterna, inklusive deras "ansikte utåt" Suthep Thaugsuban, motsätter sig dock detta och vill att en tillfällig regering, ett "folkets råd", tillsätts. Många av protestanterna kräver att hela familjen Shinawatra lämnar landet.

Självfallet kommer vi hålla er uppdaterade beträffande den fortsatta utvecklingen i Bangkok och Thailand. Newsstop
dateicon7 december, 2013Barrikader snart åter på platsBANGKOK - Thailändska myndigheter hävdade på lördagen att de återigen skulle bygga upp barrikader kring de viktigaste statliga byggnaderna i huvudstaden. Detta för att protesterna förväntas återupptas inom de närmaste dagarna.
Protestanterna, under ledning av Suthep Thaugsuban, har som mål att störta regeringen. Tidigare i veckan använde kravallpolis vattenkanoner, tårgas och i viss mån även gummikulor mot de stenkastande demonstranterna.

Viktigt! Demonstrationerna är begränsade till mycket avgränsade områden i Bangkok. Som turist är risken att "hamna mitt i" oroligheterna ytterst liten i nuläget, såvida man inte söker sig dit medvetet. Newsstop
dateicon5 december, 2013Thailands kung fyller 86 år idag!BANGKOK - Idag fyller Thailands kung, Bhumibol Adulyadej, 86 år! Han har suttit på tronen i 67,5 år vilket i sig är ett världsrekord.

Thai.nu gratulerar naturligtvis på födelsedagen och vi hoppas även att alla pappor i Thailand får en fin fars dag! Newsstop


Thailändska kungen med sin fru Sirikit och Elvis Presley
dateicon4 december, 2013Lugnare idag i BangkokBANGKOK - Idag är det lugnare i huvudstaden. I morgon är det kung Bhumibol Adulyadejs åttiosjätte födelsedag, så dagen har delvis ägnats åt att städa undan allt skräp som hamnat på gatorna under protesterna.

Suthep uttryckte idag:

"Folkets totala seger har ännu inte förverkligats eftersom Yingluck-regeringen fortfarande olagligen håller sig kvar vid makten". Newsstop
Thailandnyheter.nu logo
Nyhetsblogg om Thailand


dateicon3 december, 2013Extra - Viktig nyhetshändelse

Det nuvarande läget i BangkokBANGKOK - Suthep Thaugsuban är den 64-årige före detta vice premiärministern som anses som den ledare för proteströrelsen mot nuvarande premiärminister Yingluck Shinawatra. Han säger idag att kampen går vidare, trots att polisen hävde sina avspärrningar kring regeringsbyggnaderna, i en åtgärd ämnad för att lugna ner känslorna bland demonstranterna.

Suthep menar att dagens framgång för hans supportrar bara kunde anses som en halv seger eftersom Yingluck och hennes regering fortfarande sitter vid makten. Suthep och hans anhängare menar att denna regering enbart fungerar som marionetter till Thaksin Shinawatra, som befinner sig i exil sedan många år.

Om två dagar är det den thailändska kungen Bhumibol Adulyadejs åttiosjätte födelsedag och demonstranterna förväntas hålla sig relativt lugna i två dagar för att hedra dennes högtidsdag. På fredag förväntas dock protesterna återupptas med full styrka. Newsstop


Suthep i uniform
SUTHEP THAUGSUBAN - Foto: Thai Government


Tillbaka efter en månads uppehållKOH SAMUI - Efter en månads uppehåll är det hög tid att återuppta denna nyhetsblogg. Tack ni som hört av er och undrat om uppehållet, eller uttryckt att ni saknar den! Newsstop
dateicon1 november, 2013Gripen för sexbrott mot 11-åringPATTAYA - En australiensisk 50-årig medborgare har gripits i Pattaya, misstänkt för att ha förgripit sig sexuellt på sin 11-åriga styvdotter. Övergreppen skall ha skett under minst fyra separata tillfällen.

Mannen tros även ha hotat flickan för att inte berätta om övergreppen för någon, men tillslut anförtrodde hon sig till en granne och polis tillkallades.

Enligt polisen är det inte första gången som mannen misstänks för sexbrott mot minderåriga. Newsstop
Navigera i bloggen här  De senaste inläggen
  November - december, 2013
  September - oktober, 2013
  Juli - augusti, 2013
  Maj - juni, 2013
  Mars - april, 2013
  Januari - februari, 2013
  November - december, 2012
  September - oktober, 2012
  Juli - augusti, 2012
  Maj - juni, 2012
  Mars - april, 2012
  Januari - februari, 2012
  November - december, 2011
  September - oktober, 2011
  Juli - augusti, 2011
  Maj - juni, 2011
  Mars - april, 2011
  Januari - februari, 2011
  November - december, 2010
  September - oktober, 2010
  Juli - augusti, 2010
  Maj - juni, 2010
Några ord om mig som skriverJag heter Jens och föddes i på början av sjuttiotalet på Södertälje BB (som det hette på "stenåldern"). 1989-1990 reste jag för första gången till Thailand och redan då kände jag en dragningskraft till landet och människorna. Under de efterföljande resorna var det dock mestadels strandliv och Muay Thai-träning på agendan men med tiden har ett starkare intresse vuxit fram beträffande Thailands historia, kultur och dess minst sagt expansiva samhällsutveckling. I början av 2004 tog jag steget och flyttade hit permanent.

Min fru Rawadee är indirekt involverad i skrivandet och jag är mycket tacksam för hennes bidrag beträffande kunskap, fakta och inspiration. Vi försöker varva dagsfärska nyheter från landet med våra egna reflektioner. Nyheterna och blogginläggen illustreras enstaka bilder, både mina egna och andras. Jag hoppas ni finner läsningen någorlunda givande och jag är självklart öppen för Era kommentarer, förslag och kritik.

Vi är för övrigt datanördar på heltid. Jens arbetar med webbutveckling, sökmotorsoptimering, grafisk design och fotografering. Rawadee drev tidigare en datorbutik, men arbetar numer också med webbutveckling.


Byta blogglänkar med oss?Har du en blogg om Thailand, Asien eller resor? Vi byter gärna länkar med dig om din blogg är "någorlunda seriös". Maila så får vi diskutera och bestämma detaljer: info@Yenit.com


Andra bloggar vi gillar skarpt  En blogg om livet i Bangkok
  Taste like chicken - En blogg för resenärer
  Jimmie bloggar från Thailand
  Familjen Haij i Thailand
  Destination Thailand
  Cattis resa till Asien
  Att bo i USA
  En blogg om frihet i en husbil
  Resedrömmen - Din guide till en bättre resa
  Bortabrabloggen
  Seatfinders resblogg


En samling bloggtopplistorBloggportalen.se Reggad på Commo.se bloggar Resor bloggar
Resor Pinga Frisim Blogglista.se Blogg Topplista
Topplista Travel Blogs Asia Travel, Vacations & Adventure Blogs - BlogCatalog Blog DirectoryBloggRegistret.se bloggar Pusha


Gillade du att läsa bloggen?Om du tycker om att läsa denna nyhetsblogg är vi förstås jätteglada om du vill bokmärka den eller dela den med dina vänner och bekanta på Facebook, Twitter, MySpace etc.

Det är busenkelt, klicka bara nedan och välj tjänst eller den webbplats du vill rekommendera oss på. Tack!


Share |
Gilla oss på Facebook
Dela den här sidan

Our sponsors
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Åk till Koh Phangan
Yenit Company Limited
Mercy Center
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Privata utflykter på Koh Samui
Annonsera här
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand