Thai.nu header Thai.nu - Hem Boende i Thailand billigt Thai.nu på svenska Thai.nu in English Language Hälsa på oss på Facebook Fotografier tagna i Thailand

      Sök hotell
      Boka villa
      Lyxhotell
      Om hotell
      Att bo här
      Egendom

Buddhism
Historia
Thai-mat
Drycker
Thai-guld
Muay Thai

Basfakta
Restips
Vädret
Geografi
Visum
Arbete

Bloggen
Farang
Svenskt
Om oss
Annons
Länkar
Boka ditt boende genom att klicka här    
 

Visum för Thailand




För medborgare från de flesta västländer (inklusive de nordiska) behöver man inte söka visum såvida man ämnar att stanna MAXIMALT 30 dagar i Thailand. Om man befinner sig i Thailand utan visum så kan man förlänga vistelsen med sju dagar på ett immigrationskontor i Thailand. Dessa kontor finns i Bangkok och på de populärare turistorterna

Således rekommenderar vi dig att ansöka om ett visum om du tänkt att stanna längre än en månad i landet.

Ett visum är giltigt 90 dagar efter utfärdandet. Du måste alltså anlända till Thailand inom 90 dagar från viseringstillfället för att visumet skall vara giltigt.




Hund som tagit skydd i skuggan
GULLIG JYCKE UTANFÖR EN AFFÄR - Foto: Jens W, Yenit.com



Transitvisum



Ett transit-visum är giltigt i maximalt 30 dagar och kan ej förlängas. En biljett som bekräftar fortsatt resande efter vistelsen i Thailand erfodras. Du ansöker om ett transit-visum på en thailändsk ambassad eller på ett thailändskt konsulat.




Turistvisum - 60 + 30 dagar



Ett turistvisum är giltigt i 60 dagar och kan sedan förlängas med maximalt 30 dagar på ett immigrationskontor i Thailand. Du ansöker om ett turistvisum på en thailändsk ambassad eller på ett thailändskt konsulat (exempelvis på ambassaden i Stockholm eller konsulatet i Göteborg). Man kan EJ arbeta lagligt i Thailand med ett turistvisum.




Multipel turist-visum



På vissa thailändska ambassader kan man ansöka om ett turistvisum med sk "multiple entry" (dubbel eller trippel) vilket är detsamma som ett turistvisum (se ovan) vilket förlängs två eller tre gånger genom att man åker ut ur Thailand och sedan återvänder.

Det räcker då att du passerar gränsen till ett grannland för att beviljas 60 nya dagar med en stämpel i passet. Mer information får du på en thailändsk ambassad eller ett thailändskt konsulat.

Thai-visum, typ non-immigrant
DETALJ FRÅN THAILÄNDSKT VISUM - Foto: Jens W, Yenit.com



Non-immigrant-visum



Det finns en rad olika kategorier för detta visum. Några exempel:

  Business visa (B)
  Dependent visa (O) (gift med thai-medborgare)
  Diplomatic visa (D)
  Expert visa (EX)
  Investor visa (IM)
  Mass media (M)
  Missionary (R)
  Teaching (ED)


Första gången man ansöker om ett non-immigrant visum beviljas man normalt enbart 90 dagar. Vissa av ovan nämnda visum kan efter dessa 90 dagar förlängas med ett helt år om den sökande kan uppvisa ett antal intyg. Exempelvis intyg från arbetsgivare, vigselbevis ett hälsointyg osv.

Ett non-immigrant-visum krävs för icke-thailändska medborgare om de ämnar att arbeta eller studera i Thailand.

För mer information angående Non-Immigrant B visum, vänligen kontakta en thailändsk ambassad eller ett thailändskt konsulat.




Resident / Immigrant-visum



Bara ett mycket begränsat antal personer beviljas uppehållstillstånd i Thailand. Uppehållstillståndet beviljas av inrikesministeriet med medgivande från Immigration Division of Thailand. Flera intyg, inkluderat hälsointyg, utdrag ur brottsregister, finansiell status mm måste medfölja en ansökan.

Det krävs även att den ansökande har haft ett non-Immigrant visum med ettårs-status under minimum tre på varandra efterföljande år för att kvalificera sig för att kunna ansöka.




Visa Run - Åka på visumresa



En så kallad visa run eller visumresa, för att förlänga ett befintligt visum eller för att söka ett nytt, kan göras till någon av Thailands grannländer; Malaysia, Burma, Kambodja eller Laos.

Man kan förstås även flyga till exempelvis Vietnam, Kina (även Hong Kong, Macau), Taiwan, Singapore, Australien, Nya Zealand etc och kombinera sin visumresa med en kortare semester utanför Thailands gränser.




Färja som lämnar Koh Samui
FÄRJA I DEN THAILÄNDSKA GULFEN - Foto: Jens W, Yenit.com



Gilla oss på Facebook








Dela den här sidan





Our sponsors
Kampanjjakt. Hitta de bästa rabatterna för resor och annat
Annonsera här
Åk till Koh Samui
Åk till Koh Phangan
Yenit Company Limited
Mercy Center
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Soi Sixten - Forum om Thailand
Annonsera här
Annonsera här


Personuppgifthantering: Vi månar om din integritet. Din e-post och personuppgifter kommer aldrig tredje part tillhanda.

Thai.nu - reseguide till Thailand med säker hotellbokning. Utvecklad av Yenit. 2004-2013.

Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Kommersiell användning medges ej utan vårt medgivande.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand